Grove pizzasnurrer

Hei

Siden det er  er mandag og skole i morgen, bestemte jeg meg for å lage noe litt godt, som jeg kunne fryse ned og ta opp som skolemat, og valget falt på pizzasnurrer. Har hatt med meg disse på skolen, de siste ukene, og det er så mye bedre og mye mer spennende enn den vanlige matpakken. De er perfekte å fryse ned, ta opp to tre stykker kvelden før, og tin dem til du skal på skole eller jobb. Det går også fint å ta de opp på moringen, bare sett ovenen på 200 grader og stek de i 10-15 minutter. Siden jeg skulle ha med disse på skolen, benyttet jeg grovt mel, av forskjellige sorter, så pizzabollene metter mer. Men du kan selvfølgelig benytte deg av kun hvetemel, dersom du ønsker det.

Det som er så fint med pizzaboller er at du kan benytte deg av det du har i kjøleskapet. Jeg hadde en boks med tomatsaus og skinke så jeg brukte det, men du kan jo ha kjøttsaus på eller for eksempel kylling. Det gjør heller ikke noe om du ikke har så mye ost, bare frys ned, og når du tar de opp skjærer du noen skiver ost på før du tiner dem i ovnen.  Det blir ca. 30 pizzasnurrer. Her kommer oppskriften.

– 5 dl hvetemel

– 5 dl sammalt hvetemel

-3 dl rugmel

-2 dl byggmel

– 6 dl melk

-3 ts salt

-150 gram smør

-1 pose tørrgjær

-Ost

-Skinke

-Tomassaus

1. Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin

2. Varm opp melken til ca. 34 grader

3. Tilsett melken i kjøkkenmaskinen med alt det tørre og elt dette i 5 minutter på lav/middels hastighet

4. Etter at deigen har blitt eltet i 5 minutter, kutter du smør i terninger og tilsetter disse. IKKE SMELT SMØRET, ha de oppi sånn som de er. Elt så videre i 7 minutter på høy hastighet til deigen slipper kantene i bollen

5. La deigen heve i 1,5-2 timer

6. Når deigen er ferdig hevet, tar du litt hvetemel på kjøkkenbenken, og knar deigen i 5 minutter for hånd til den er glatt og fin.

7. Skjevle deigen ut til et stort rektangel, og smør på tomassaus. Legg så på skinke og litt ost. Du kan gjerne også bruke kjøttsaus, eller noe annet du har liggende.

8. Rull deigen til en stor leiv, og kutt deigen opp i emner. Plasser emnene på et stekebrett med bakepapir og la de etterheve i ca. 1 time

9. Rasp litt ost, og har litt ost over hver pizzabolle. Stek pizzabollene på 225 i ca. 15 minutter

Avkjøl pizzabollene på en rist

Pizzabollene er ypperlige å fryse ned

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *