Ost og bacon horn


Hei!

Horn finnes i alle varianter, fra alt som grove rundstykker, til søte bakeverk. Det som er gøy med å bake horn, er at man kan ha i så mye forskjellig, man kan ha sukker i deigen, og fylle de med sjokolade eller vaniljekrem med rosiner, eller man kan bake helt grove horn med pålegg inni. Det er det sistnevnte som det kommer oppskrift på nå,jeg har fylt disse med parmasan, ost og bacon. Det gir mye smak, og harmonerer godt sammen.  Selvom denne oppskriften har bare siktet hvetemel, er det bare å bytte en del av melet med grovt mel av forskjellige slag. Man kan også fylle de med annet pålegg, som salami eller skinke. Det som hvertfall er veldig godt, er at det er ost inni. Prikken over i’en på disse hornene er valmuefrøene påtoppen. Disse hornene er perfekte som skolemat, da kan man ha grovt mel i også. En annen ting som er så bra med disse hornene er at de er perfekte å fryse ned.

Du trenger:

1 liter mel

100 gram smør

4 dl melk

1 pk gjær

1 ss salt

Ost

Parmasan

Bacon

1 egg til pensling

valmuefrø

1. Smelt smør, og tilsett så melken. Varm opp til ca. 34 grader, ikke ha helt 37 grader dersom du elter den i kjøkkenmaskin, da vil temperaturen i deigen øke, og dersom den blir for høy, vil gjæren dø.

2. I en kjøkkenmaskin mikser du mel blandingen godt, før du tilsetter melkeblandingen

3. Elt deigen på høy hasitghet i en kjøkkenmaskin i 8-10 minutter, før du lar den heve i 1 timer og 15 minutter

Når deigen er ferdig hevet deler du den i to

Skjevl de så i to store rundinger og del den opp i 8 stykker

Legg ost, parmasan og stekt bacon på hvert stykke

Rull så horn, og legg dem på et stekebrett og la dem etterheve i 45 minutter

Før du steker dem, pensler du dem med egg, og strør valmuefrø over. Stek dem så på 225 grader i 13 minutter

You may also like

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *