Vafler

Nå er sommeren her, og hva er vel bedre enn vafler i sommersolen? Det finnes utrolig mange typer oppskrifter på vafler, og de varrierer etter hvor i verden de kommer fra. Det som er så gøy med vafler, er at man kan variere med smaker og tilbehør, for vafler passer nesten med alt! Nå som det er sommer kan det være godt med litt is til, eller litt smeltet sjokolade? Vafler er hverfall utrolig godt, og denne oppskriften er litt annerledes enn andre tradisjonelle oppskriftene. Ingrediensene er de samme, men gjøremåten er litt annderledes. Opphavet til gjøremåten finner du i Tyrkia, her starter man nemlig med å piske egg og sukker til eggedosis.I tyrkiske vafler skal det egentlig være yogurt naturell, men da blir også vaflene litt sure, så derfor har jeg droppet dette.

Denne oppskriften er jo bare en grunnoppskrift, så du kan variere på mye i denne oppskriften. Dersom du skal servere vafler til lunsj, kan du ha 50/50 med grovt mel og hvetemel, og kutte ut sukkeret, da dropper du å lage eggedosis, og blander bare alt sammen. Noe annet som er godt er å ha i 100 gram smeltet sjokolade og 2 ss bakekakao, her kan du ha melkesjokolade, kokesjokolade eller mørk sjokolade, alt ettersom hva du selv liker og ettersom hvem du skal servere til. Barn liker som oftest en mild sjokolade best, som for eksempelmelkesjokolade.

Denne oppskriften gir ca 10-15 vaffelplater

Ingredienser:

-3 egg
-2 dl sukker
-3 dl melk
-1 ts bakepulver
-1 ts vaniljesukker
-1 ts vaniljeessens ( Du trenger ikke dette, men det gir en herlig ettersmak av vanilje)
-3,5 ts kardemomme
-250 g hvetemel

-150 gram smør

Dersom du ønsker litt sprø vafler kan du erstatte halvparten av melken med fløte, det er også veldig godt med rømme eller creme frech.

Du gjør:

Mål opp alle ingrediensene, og sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme. Dersom du bruker vaniljeessens har du dette oppi melken.

1. Du starter med å ha egg og sukker i en bolle, og pisker dette til eggedosis. Eggedosisen skal være stiv.  Start å piske eggedosisen på lav hastighet, i ca 2 minutter. Så skrur du opp hastigheten og pisker i enda 2 minutter, så skrur du opp til full hastighet og pisker i ca 3 minutter. Da blir eggedosisen ordentlig stiv

2. Så vender du forsiktig inn melblandingen, litt etter litt. Her må du bruke en slikkepott. Grunnen til at vi skal vende melblandingen inn forsiktig er fordi vi ikke ønsker at all luftien i eggedosisen skal gå ut. Nå kommer deigen til å vare ganske tjukk, og det er helt naturlig, siden vi ikke har hatt i all væsken enda.

Slik kommer deigen til å se ut.

3. Så er det tid får å vende inn væsken, da starter du først med å smelte smør i en kaserolle og har det over i melken. Så vender du det inn, litt etter litt.

4. Nå har du en relativt tjukk røre, men det er faktisk bare bra. Nå bør du la røren svelle i ca. 10-20 minutter før du steker vaflene. Du kan gjerne pynte vaflene med litt blåbær eller annen frukt, melis er også fint!

You may also like

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *