Eplekake med vaniljekrem

Hei

For noen uker siden lagde jeg denne eplekaken, jeg hadde fått med meg masse gode epler hjem etter at jeg besøkte en venn som bor på en eplegård, og hadde derfor lyst til å lage en kake av disse. Har lagt ut e oppskrift på eplekake før, så for å varriere valgte jeg en verson med vaniljekrem. Vaniljekremen går utrolig godt sammen med eplene, og kaken ble utrolig smakfull, god og saftig

Start med å lage vaniljekremen

2 egg

En vaniljestang

20 gram maizenna

55 gram sukker

1 dl fløte

2 dl melk

0,5 dl melk

1. Rør sammen sukker, melk og fløte ( la 1/2 dl melk være igjen ). Skrap ut frøene av vaniljestangen, og kok opp melken med vaniljefrøene og selve vaniljestangen.

Så rører du sammen maizenna, 1/2 dl melk og egg

Så heller du halvparten av melken over i eggeblandingen i en tynn stråle. Rør, og kok opp alt. Når kremen koker og tykner er den ferdig. Sett den så til avkjøling

Så til selve kaken

230 gram sukker

3 dl mel

2 egg

1 dl fløte

110 smør

2 ts bakepulver

0,5 ts salt

5 epler

1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 5 minutter på høy hastighet.

2. Smelt smør, og bland den i fløten

Skrell epler, og skjær dem i biter

3. Sikt inn alt det tørre, og vend dette FORSIKTIG inn vekselsvis med fløten

Til slutt vender du forsiktig inn eplebitene. Ha vaniljekremen i en sprøytvepose, og sprøyt litt og litt vaniljekrem ned i røren over hele kaken slik at du får små lagre med vaniljekrem. Ha røren over i en springform på 20-24 cm og stek midt i ovnen på 165 grader i ca. 1 time og 10 minutter.

Dryss litt melis over, og server med eplemost fra Hyggen

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *