Havreflarn dyppet i sjokolade

Hei

Nå er det desmber og snart jul, og med julen følger jo julebakst. Jeg kommer til å legge ut flere juleoppskrifter, som kansje ikke er helt som de tradisjonelle juleoppskriftene, og min verson av de syv sortene. Havreflarn er kjempe godt, og faktisk kjempe lett å lage. Lang tid tar det heller ikke. Denne oppskriften blir alltid vellykket, og man ender alltid opp med perfekte sprø havreflarn. Disse er også kjempe fine å gi bort i julegave.

Personlig syntes jeg det er best når de er dyppet i sjokolade. Jeg brukte mørk sjokolade, det gjorde jeg fordi selve havreflarnene er ganske søte, så dersom jeg hade brukt melkesjokolade kunne det bli litt for søtt. Så for å skape harmoni og balanse når det gjalt smakene benyttet jeg mørk 70% sjokolade.

Det blir ca. 20-25 stk

Ingredienser

2 egg

3 dl sukker

4 dl havregryn

100 gram smør

2 ss hvetemel

1,5 ts bakepulver

300 gram mørk sjokolade

Ha havregryn i en bolle. Smelt smør, og har smøret over havregrynet

Rør godt til alt er blandet

Pisk så egg og sukker til eggedosis, pisk i ca. 10-15 minutter. Start med å piske 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutter på middels hastighet og så 5 minutter på høy hastighet.

Eggedosisen skal være så stiv at du skal kunne skrive ole, uten at første bokstav er rent utover når du er ferdig med å skrive.

Sikt inn hevetmel og bakepulver i eggedosisen

Vend så melet forsiktig inn

Så vender du eggedosisen forsiktig inn i havreblandingen.

Her det det viktig å ikke røre, men være forsiktig, dette er fordi dersom man rører mye går all luften ut av eggedosisen. Røren kommer til å være ganske tykk

Ha blandingen over i en sprøytepose, og sprøyt ut SMÅ »dotter». Du trenger ikke bruke en sprøytepose, du kan også bare lage små baller ved å benytte deg av en skje, men hvis du bruker sprøytepose blir formen mye finere. Men husk at »dottene» må være små, de flyter ut og blir helt flate mens de steker. Så dersom du lager de for store ender du opp med havreflarn på størrelse med pannekaker. Det er også viktig at du ikke sprøyter de for nærme da vil alle flarnene smelte i hverandre

Stek dem på 180 grader i ca. 10 minutter. Først kommer de til å flyte utover, så vil de heve og se ut som kjeks, før de faller ned og blit tynne sprø havreflarn.

Smelt sjokolade over vannbad, og dypp hvert flarn i sjokoladen

La de så stå i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet og legg de i en kakeboks

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *