Kanel-og rosinboller

Hei

Kanelboller og rosinboller to klassikkere innen søt gjærbakst. Denne oppskriften er min beste søtgjærdeig oppskrift. Får at bollene skal bli ekstra saftige må du elte deigen lenge. Jeg elter deigen til sammen i 15 minutter. Det er også lurt å elte inn romtemperert smør, slik at smøret smelter inn i deigen. Da blir baksten saftigere.

Du trenger

Ca. 450 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 pakke rød fersk gjær

100 gram sukker

100 gram smør

2,5 dl melk

1 ts salt

2 ts kardemomme

Ett egg

Start å smuldre opp gjæren

Varm så opp melken til 30 grader, og hell melken over gjæren. Rør det så ut slik at gjæren er løst opp i melken

Ha alt det tørre i en bolle. Tilsett melken og ett egg.

Start å elte på middels hastighet i 10 minutter. Tilsett så romtemperert smør, du skal ikke smelte smøret, bare tilsette det i terninger

Når smøret er tilsatt, elter du i 5 minutter til på høy hastighet. La så deigen heve i 1 time og 15 minutter

Når deigen er ferdighevet, tar du halvparten av deigen og skjevler ut til et rektangel, smører med smør og drysser kanel og sukker over. Den andre delen av deigen måler du opp slik at hver bolle er 100 gram, og tilsett rosiner. For å hindre at rosinene skal bli brent kan du legge dem i varmt vann i 20 minutter. Jeg bruker 30 gram rosiner til hver bolle.

Rull så rektangelet, og skjær ut kanelsnurrer

La bollene etterheve i 1 time, før du steker de. Når du steker de skal temperaturen være 250 grader når du setter de inn, men med en gang de er satt inn, setter du ovnen ned på 200 grader. Stek så i 12 minutter

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *