Lemoncurd

Hei

Lemon curd er en utrolig god sitronkrem, som er utrolig frisk og syrlig på smaken. Jeg elsker lemoncurd, og man kan bruke det til kjempe mye forskjellige, du kan for eksempel fylle cupcakesene dine med lemoncurd, eller fylle det i en kake. Kombinasjonen sitron og marengs er også kjempe god. Det er faktisk overraskende få ingredienser i denne kremen, og den er veldig enkel å lage. Det eneste du må passe på er temperaturen. Kok alltid lemoncurd opp på lav/middels varme, når jeg lager denne kremen har jeg kun varmen på 5 av 10.

Når du skal lage lemoncurd er det viktig at du bruker ordentlig sitronsaft fra ekte sitroner. Når du skal rive sitronskall er det viktig at du kun tar det gule på sitronen, tar du det hvite også blir det bittert. Når du kjøper sitronene bør du kjøpe de minste, disse er best på smak! Sitron kan du bruke til utrolig mye, og det er godt med litt litronsmak i det meste.

Du trenger

Skall fra en sitron

80 gram sitronsaft

2 egg

40 gram smør

100 gram sukker

Start med å blande alle ingrediensene med unntak av smøret, i en kjele.

Kok dette opp på middels/lav varme. Husk å rør HELE tiden, eller s blir det eggerøre

Etterhvert som blandingen begynner å koke, vil den tykne og bli til en krem.

La blandingen avkjøle seg til 40 grader før du rører inn smøret.


La kremen avkjøle seg i kjøleskap i ca. 1-2 timer til den er helt stiv.

You may also like

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *