Snickersmakroner

Hei

For ikke så lenge siden var jeg på bakedag med Anne Brith som kom til finalen i Hele Norge baker, og som driver bloggen Villaperlesukker ( Link HER). Da bakte vi snickersmarkroner. De ble utrolig gode, og jeg lærte utrolig mye fra Anne Brith. Hun driver sitt eget lille konditori på Sørumsand, og har åpent hver fredag, så jeg ambefaler alle til å ta en tur innom!

Disse snickersmakronene er fantastisk gode, siden de jeg og Anne Brith lagde ble så gode, måtte jeg bare lage de på nytt. Jeg syntes kombinasjonen søtt og salt er utrolig god. Så for å få en snickers-smak på makronene er de fylt med sjokolade, salt karamell og salte peanøtter.

Du trenger

110 gram lyst mandelmel

90 gram eggehitte

70 gram sukker

170 gram melis

1 ts vaniljeekstrakt

Bittelitt brun konditorfarge

Det er veldig viktig at du bruker et mandelmel som ikke er fettredusert, altså ikke det du får kjøpt på helsekostbutikkene. Da vil du få en mye tjukkere røre. Jeg pleier alltid å lage mandelmel selv.

Start å piske eggehvittene med 1 ss sukker, når eggehvittene har blitt stive, tilsetter du resten av sukkeret og pisker til du har en glatt, fin og stiv marengs. Når marengsen har blitt helt stiv, tilsetter du vaniljeekstrakt og konditorfarge.

Sikt inn melis, og mandelmel, og rør dette godt inn. Ikke vær redd for å røre godt, prøv å slå ut luften av røren ved å slå slikkepotten inn mot bakebollen. Rør til du har en mellomtjukk røre, den skal være så rennende at når man spøryter ut vil toppen etterhvert legge seg ned. Sprøyt så ut makronene på et brett, eller en makronmatte. Det er er fordel å bruke en makronmatte, da får du fine og like store makronskall. Makronmatte kan du kjøpe hos bakeshop, link HER

Når makronene er sprøytet ut, må du la de tørke i 45 minutter til 1 time. Hvis du hopper over dette steget kommer makronene til å sprekke når de stekes. Etter de har tørket steker du dem på 130 grader i 16 minutter. Stek makronene nederst i ovnen med et bett på rillen over.

Mens makronene tørker lager du sjokoladeganache og salt karamell.

Til ganachen trenger du

2 dl kremfløte

150 gram kokesjokolade

Kok opp fløten, og ha den over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, og sett så i kjøleskapet til den stivner. Dette tar ca 2 timer

Til karamellen trenger du

225 gram sukker

65 gram vann

85 gram fløte

70 gram smør

7 gram maldon salt

Kok opp sukker og vann på middels hastighet. Når sukkeret er oppløst, skrur du på varmen til maks, og lar karamellen koke til den har fått en fin gyllenbrun farge

Trekk så kjelen av platen, og tilsett fløte. Nå kommer blandingen til å bruse opp, så vær forsiktig.

Tilsett så smør og salt

Avkjøl så karamellen. Du kan ikke bruke varm karamell i makronene, for da vil sjokoladeganachen smelte

Når makronene er ferdig stekt, lar du dem avkjøle seg ordentlig før du fyller dem

Start med å lage en dik med sjokoladeganach

Fyll den så opp med salt karamell

Ha så noen peanøtter på

Sett så på det andre makronskallet, og du har en ferdig makron

Makroner bør helst oppbevares i romtemperatur, da smaker de best. Makroner har også bra holdbarhetstid

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *