17 mai marsipankake

 

Hei

17 mai nærmer seg, og denne kaken er perfekt til kakebordet. Denne kaken er frisk og god, fordi den har masse friske jordbær inni. Jeg syntes det er veldig godt å dynke kakebunnen med appelsinjuice, da blir kakebunnen med saftig og man får en frisk god smak av appelsin. Når det gjelder fyllet, er det vaniljekrem blandet med fløtekrem. Dette blir en silkemyk krem som passer godt inn i en marsipankake. Vaniljekrem passer også veldig bra med friske bær.

For å få et et godt og luftig sukkerbrød er du avhengig av en bra eggedosis. Dette får du, ved å bruke romtempererte egg, men også ved å piske eggedosis lenge. Når du skal piske en eggedosis, er det viktig at du starter å piske på laveste hastighet. Det er for å ikke få for store, og ujevne luftbobler i eggedosisen, for da vil sukkerbrødet falle sammen på midten. Så start på laveste og øk etterhvert, men du skal piske ca. 3 minutter på laveste hastighet, før du øker til lav/middel hastighet og pisker i 5 minutter. Øk så hastigheten igjen til middels/høy, og pisk i ytterligere 5 minutter. Pisk så 5 minutter på høy hastighet. Også for at sukkerbrødet ikke skal falle sammen på midten er det viktig at du du ikke åpner ovnen under steking, og at du steker den godt nok, understeker du den vil den også dette sammen på midten.

 

Start med å lage sukkerbrødet, til det trenger du:

4 romtempererte egg

1 dl hvetemel

1 dl potetmel

2 dl sukker

2 ts bakepulver

1 ts cream of tartar

Cream of tartar er er middel som stabiliserer eggene, og gjør at sukkerbrødet blir høyt og luftig, men ikke detter sammen på midten. Dette kan du kjøpe hos bakeshop, link HER

 Pisk eggedosis som beskrevet over.

 

Sikt inn det tørre, og vend dette FORSIKTIG slik at du ikke slår ut luften i eggedosisen.

 

Ha røren over i en 20 cm springform, med bakepapir langs sidene. Jeg vet at sukkerbrødet hever over formen, og det er derfor viktig at du har bakepapir slik at det blir både høyere, og at røren ikke bare flyter over. Stek sukkerbrødet på 170 grader i ca 40-50 minutter.

 Lag så vaniljekrem, til den trenger du

2 eggeplommer

30 gram maizenna

40 gram sukker

1 vaniljestang

2 dl melk

1 dl fløte

1/2 dl melk

 

Bland1/2 dl melk og maizenna’en til en klumpfri blanding

Tilsett så eggeplommene

Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang

 

Når dette er kokt opp, heller du det i en veldig tynn stråle ned i eggeplommeblandingen. Ha det så over i kaserollen, og kok det opp til en tykk krem. Det er viktig at du rører hele tiden, og fortsetter å røre når det koker. La det koke i ca 2 minutter.

 

Montering:

appelsinjuice

6 dl kremfløte

En kurv jordbær

1 pakke blåbær

Jordbærsyltetøy

1 banan

500 gram marsipan

Start med å blande vaniljekrem med 3 dl pisket krem. Del sukkerbrødet i tre, sett den ene bunnen på et kakefat. Dynk med appelsinjuice og ha jordbærsyltetøy over bunnen. Ha vaniljekremblandingen over, og ha bananskiver over.

 

Ha så på neste bunn, dynk med appelsinjuice og ha jordbær syltetøy over. Ha over krem og oppkuttede jordbær. Men spar litt på jordbærene til pynten. Ha så på den siste bunnen, pisk resten av fløten, og dekk hele kaken med krem. Dekk den så med marsipan

Pynt så med bær som et norgesflagg, dette gjør jeg ved å kutte noen streker i marsipanenog ruller marsipanen bakover. Ha så bærene inni der.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *