Appelsinmakroner

Hei!

Appelsin er friskt og godt, og passer derfor perfekt i en makron. Den syrlige smaken balanserer det søte i makronskallet, og gjør derfor at makronen ikke blir alt for søt. Hvis du har slitt med å lage makroner, bør du lese DETTE innlegget først, der står det masse tips og triks for at makronene skal bli vellykkede.

Til makronene trenger du:

90 gram eggehvitte

70 gram sukker

110 gram mandelmel

170 gram melis

1 ts vaniljeekstrakt

Oransje gelefarge

Start med å piske eggehvittene med 1 ts av sukkeret, når eggehvittene danner stive topper, tilsetter du resten av sukkeret, og pisker til du har en blank og skinnende marengs

Tilsett gelefarge, og pisk kun til dette er blandet inn

Sikt inn de resterende ingrediensene, og nå kommer vi til det mange syntes er vannskelig, nemelig røringen. I starten kan du vende mandelmelet og melisen inn, slik at det er godt blandet med marengsen, så kan du røre kraftig slik at så slår ut luften av marengsen med en slikkepott, men bare rør kraftig i noen sekunder, før du rører rolig og ser at røren er litt tykk, men flyter alikevell litt utover. Lyset skal reflekteres i røren

Ha røren over i en sprøytepose, og sprøyt ut små runde makroner, før du lar de hvile. Etter 45 min steker du makronene på 130 grader i ca. 20 minutter. Etter de er stekt, har du de direkte i fryseren slik at de løsner lettere fra bakepapiet.

Men makronene hviler, lager du appelsinkremen, til den trenger du:

Skallet av en appelsin

6 eggeplommer

1 dl appelsinjuice

0,75 dl sitronjuice

120 gram sukker

100 gram smør

Kok opp alle ingrediensene til kremen tykner, ha den over i en bolle og avkjøl til den har tyknet helt i kjøleskapet.

Når makronskallene er avkjølt helt, fyller du de med appelsinkremen, og setter på lokket.

Oppbevar makronene i kjøleskapet i opp til ca. 1 uke

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *