Bananabread

prodgroup=Smak&prodgroupex=Ekstrakt&pmode=2&prodid=101932″>Hei, og god søndag!

Har du noen overmodne bananer til overs? Ikke kast de, de passer nemlig perfekt til dette supersaftige bananbrødet! Bananbrød, eller banana bread, er en type formkake med banansmak. I tillegg til banan, har jeg krydret kaken med kanel, og tilsatt valnøtter og sjokolade. Banan og sjokolade er jo en fantastisk kombinasjon, og med litt krunsj fra valnøttene blir det utrolig godt!  I denne oppskriften har jeg brukt olje, og ikke smør. Dette gjør kaken ekstra saftig.

Det er viktig at bananene er veldig modne, ellers vil ikke banansmaken komme frem, og brødet ikke veldig søtt. En ting å merke seg med dette brødet, er at det holder seg veldig godt! Bare pakk det inn i aluminiumfolie, og det holder seg saftig i flere dager!

I denne oppskriften har jeg brukt vaniljeekstrakt fra bakeshop. Jeg elsker denne vaniljeekstrakten, fordi den gir så utrolig god vaniljesmak. Dette er ordentlig vare, i motsetning til vaniljeessensen man får kjøpt hos dagligvrebutikkene som ikke inneholder ordentlig vanilje i det hele tatt. Denne vaniljeekstrakten derimot, er full av ordentlig vanilje som gir en kjempegod smak i kaker og bakst. Man trenger ikke mer en 1 ts fordi den gir så mye vaniljesmak.  Denne selges i hele 19 sunnkost butikker i Osloområdet, og er veldig populær. Vaniljeekstrakten får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Du trenger:

5 overmodne bananer

3 egg

160 gram nøytral olje(rapsolje eller solsikkeolje)

350 gram mel

1,5 ts salt

1 ts bakepulver

1 ts natron

200 gram sukker

60 gram vann

100 gram sjokolade

1/2 ts kanel

1 ts vaniljeekstrakt fra Bakeshop

Hakk valnøtter og sjokolade, og sett til side

I en stor bolle, mos sammen bananene. Til dette brukte jeg en potetmoser, men en gaffel funker også. Du skal mose til det er helt flytende, men noen småbiter av banen.

Tilsett eggene, og rør til de er god blandet inn i bananmosen.

Tilsett sukker, og rør godt. Så tilsetter du vann og olje, og rører til alt er godt blandet sammen

Sikt inne de tørre ingrediensene, og vend disse forsiktig inn i røren. Det er viktig at du ikke rører for mye, da vil teksturen i kaken bli veldig hard.

Vend inn valnøtter, og hakket sjokolade forsiktig

Kle en dyp brødform med bakepapir, og ha røren over i denne

Stek så på 180 grader i ca. 1-1,5 time, midt i ovnen. Mitt ble veldig høyt, så måtte steke det veldig lenge. Sjekk om det er ferdig ved å stikke en grillpinne i tre, eller en tannpirker i kaken, og når den kommer ut helt ren, uten røre eller smuler av deig på, er den klar. Men alle ovner er forskjellige, så steketid vil variere fra ovn til ovn, men også på størrelsen på formen du bruker.

Det er lurt å ha litt aluminiumsfolie over kaken etter ca. 30 minutter, eller når den begynner å bli brun på toppen. Da slipper kaken å bli brent på toppen

Avkjøl til kaken blir lun før du serverer.
You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *