Chewy chocolate chip cookies

Hei!

Skal en cookie være sprø, seig eller begge deler? Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på cookies som er sprø og seige, disse derimot, er kun seige. De er utrolig myke, og smelter i munnen akkurat slik store amerikanske cookies skal gjøre.


Jeg har over lengre tid søkt rundt, prøvebakt og lagd forskjellige typer seige cookies, og endelig fant jeg en perfekt oppskrift.  Et viktig moment når man baker cookies, er å bruke brunt sukker. Brunt sukker har den egenskapen at den holder på fuktigheten i deigen. Det er vel ikke noe sjokk at mye sjokolade gjør cookiene bedre, men du må gjerne variere hva slags sjokolade du bruker, her har jeg brukt melkesjokolade, dronningsjokolade og amerikansk semi-sweet chocolate chips. Disse er litt søtere enn vanlig kokesjokolade. Det jeg liker med den sjokoladen er utseende på cookie’en. Hvis man legger på noen ekstra sjokoladeknapper før steking, vil utseende bli enda bedre, og utseende vil likne mer på de store amerikanske cookie’ene.Jeg bruker vaniljeekstrakt fra bakeshop i denne oppskriften. Det gir en deilig vaniljesmak, som passer perfekt til sjokoladesmaken i cookie’ene. Vaniljeekstrakten inneholder ekte vanilje, i motsetning til vaniljeessensen du får kjøpt på dagligvarebutikkene, som inneholder det kjemisk fremstilte stoffet vaninilin, som ikke er ordentlig vanilje i det hele tatt. Vaniljeekstrakten fra bakeshop derimot er ekta vare, som passer perfekt i nesten all slags bakst. Vaniljeekstrakten fra bakeshop får du kjøpt HER(link)
Du trenger

300 gram hvetemel

190 gram hvitt sukker

210 gram brunt sukker

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

1 ts salt

2 egg

1 ss vaniljeekstrakt fra bakeshop

300 gram sjokolade av eget ønske

230 gram smør

Smelt smør, og ha det i en kjøkkenmaskin med begge typene sukker og vaniljeekstrakt

Miks dette sammen på lav hastighet i 1-2 minutter, til det er godt blandet, brunt og flytende

Tilsett egg, ett av gangen. Miks ca 1 min mellom hvert egg

Ha så i alle de tørre ingrediensene det er viktig at du tilsetter disse i 2-3 omganger, og ikke alt på en gang

Ikke miks for lenge etter du har tilsatt melet, men kun til det er godt blandet

Røren skal være tykk og brun. Tilsett hakkede sjokoladebiter, og rør kun til de er godt blandet inn

Bruk så en iskremskje til å lage små kladder på et bakepapir. Ha så på noen semi-sweet chocolate chips på toppen, slik at disse syntes etter de er stekt.

Stek så på 175 grader i 10-11 minutter.

You may also like

5 kommentarer

  1. Hei! Bakte disse nå, kjempegode! Men – ble så flate når de kom it av ovnen (hevet seg bra i ovn). Noen tanker om hvorfor?

  2. Hei. Jeg laget denne oppskriften med jivara, og la til 150 gram grovhakkede salte pistasjnøtter. I tillegg byttet jeg ut halvparten av melet med havremel. Resultatet ble supert; den søte sjokoladen fikk flott kontrast til de salte nøttene, og pistasje er mild i smak så de passet veldig bra. Skal prøve med salte makadamnøtter også, det er min nøttefavoritt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *