Hjemmelaget vaniljesukker

Hei!

Vanilje er et fantastisk krydder, som passer til nesten alt innen baking! Vaniljestang kommer fra en vaniljeorkide som heter Vanilla Planifolia, Selvom vaniljeplanten opprinnelig kommer fra Mexico, dyrkes den i store deler av de tropiske landene. I dag er det Madagaskar som står for mesteparten av eksporten av vaniljestenger, og det er den berømte Tahiti-vaniljen som har den aller beste standaren. Men vanilje er faktisk verdens nest dyreste krydder, og det er mangel på vanilje i verden, har industreien klar å fremstille er produkt som heter vanillin, som smaker nesten som ekte vanilje, men er laget av helt andre ting en vaniljestang. Så i mange produkter vi kjøper i butikken med bilder av vaniljestang utenpå, inneholder ikke vanilje i det hele tatt!

Heldigvis kan man enkelt lage vaniljesukker selv! Så bare følg oppskriften under, og du har et deilig vaniljesukker som gir ordentlig vaniljesmak!

For jevnlige oppdateringer, lik facebook siden min. Link HER

Du trenger

2 stk vaniljestang

350 gram sukker

Hakk vaniljestengene opp i biter, og ha de i en foodprosessor sammen med sukkeret

Kjør dette til vaniljestangen er helt finkornet sammen med sukkeret. Ha det så i en liten krukke, eller boks til oppbevaring.

Et lite tips, er hvis du har skrapet ut vaniljefrøene og har resten av vaniljestangen igjen. Ha denne i vaniljesukkeret, den vil gi fra seg masse vaniljesmak, og vaniljesukkeret blir enda bedre!

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *