Klassisk pavlova


Hei!

En klassisk pavlova er utrolig godt! En sprø og seig marengsbunn, toppet med vaniljekrem og en haug med friske bær er jo kjempe godt! En fordel med pavlova, er det det er lett å lage, og det tar hverken lang tid eller mye arbeid. Det viktigste med oppskriften, er å få til en fin og blank marengs. Da er det veldig viktig å ikke ha noe eggeplomme i eggehvittene, og at de er romtempererte for en mer stabil marengs. Når du skal starte å piske,må du starte på lav hastighet, og heller øke hastigheten etterhvert. Når du skal starte å piske må du ha i enten litt sukker, salt eller sitronsaft. Jeg pleier alltid bare å ta litt av sukkeret, ca 1 ts. For å få marengsen blank, er det viktig å tilsette sukkeret litt etter litt.

Til marengsbunnen trenger du

6 eggehvitter

375 gram sukker

4 ts maizenna

2 ts hvitvinseddik

Pisk eggehvittene med ca 1 ts sukker. Start på lav hastighet, og øk etterhvert. Når eggehvittene danner stive toppet, tilsetter du sukkeret litt etter litt. Pisk til du får en blank og skinnende marengs. Ha i maizenna og hvitvinseddik og pisk til det er blandet inn

Tegn opp en sirkel på et bakepapir, og fordel marengsen utover. Spar litt som du har i en sprøytepose med en åpen stjernetip, og sprøyt ut mønster langs kanten

Stek på 150 grader i ca litt over en time

Lag vaniljekrem

Pisk 3 dl fløte til krem, og bland sammen med den avkjølte vaniljekremen.

Montering:

2 kurver jordbær

1 kurv blåbær

1 kurv bringebær

Ha kremen over marengsbunnen, og ha bærene over. Det kan være fint å ha noen jordbær på toppen med den grønne hanken for litt fargevariasjon.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *