Konfekt med sjokolade og bringebær

Hei!

Siden det snart er jul, kommer det en deilig oppskrift på sjokoladekonfekt med bringebær. Selv er jeg ikke så glad i marsipan, så når det gjelder konfekt til julen, går det for det meste i sjokolade. Det jeg liker spesielt med disse konfektene er den perfekte balansen mellom søt sjokolade, og syrlige bringebær. I tillegg trenger du få ingredienser, faktisk bare to, og igjen, de smaker kjempegodt!

Jeg bruker en konfektmatte, denne kan du kjøpe hos bakeshop. Når jeg lager sjokoladeskallene, temperere jeg sjokolade, får at konfekten skal bli hard nok, og at den skal ha en fin glans. Man tempererer mørk sjokolade slik: Smelt halvparten av sjokoladen i vannbad. Tilsett siste halvpart, og rør forsiktig i den smeltede sjokoladen til temperaturen er på 27-28 grader, rør hele tiden. Varm så opp sjokoladen til 31-32 grader, før du heller den over i konfektformene. Det er lettest å temperere mørk sjokolade, med høyest mulig kakaoinnhold, så bruk helst  sjokolade med 70% kakaoinnhold.

Til bringebærganachen derimot, bruker jeg en sjokolade med 55% kakaoinnhold. Den er akkuratt søt nok til å gjøre at kremen ikke blir for sur, og ikke for søt.

Konfektmatter for du kjøpt hos bakeshop. Bakeshop har et stort utvalg av disse, og de funker kjempebra! Link HER

Til sjokoladeskallene trenger du:

300 gram 70% sjokolade

Konfektmatte

Sett konfektmatten på en rist over en stor bolle. Hell den tempererte sjokoladen i konfektmatten. Snu så konfektmatten rundt, slik at det meste av sjokoladen renner ut, men at det ligger igjen en skall av sjokolade i formen. Sett formen i kjøleskapet til sjokoladeskallene har stivnet.

Til fyllet trenger du:

200 gram sjokolade 55%

350 gram frosne bringebær

Tin bringebærene, og kjør det i en blender. Ha puréen over en sil, så du får ut frøene. Kok puréen i 10-15 min, og hell over sjokoladen så den smelter.Sett i kjøleskapet til den stivner, og har fin konsistent til å fylle konfektene. Det er veldig viktig at kremen er kald før du har den over i sjokoladekskallene

Ha fyllet i sjokoladeskallene, men ikke helt fullt. Smelt sjokolade, og hell over konfektmatten så sjokolade lager et »lokk». Følg samme prosedyre som når du lagde sjokoladeskallene, men du trenger ikke temperere sjokoladen nå 🙂

Sett i kjøleskapet til det har stivnet, før du tar ut konfektene. Vær forsiktig så de ikke blir ødelagt

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *