Limemoussekake

Hei!

En frisk og syrlig kake passer perfekt på kakebordet nå frem mot sommeren. Derfor er denne limemoussekaken verd å få med seg! Kaken er ganske enkelt, en sprø nøttebunn med en glatt og syrlig limemousse over, men det enkle er ofte det beste spør du meg. En annen positiv ting med denne kaken er at den holder seg veldig fint i kjøleskap, så den kan fint lages noen dager før du skal servere den.

En ting mange gjør feil når man lager forskjellige mousser er at man pisker kremen alt for mye, heller pisk for lite enn for mye. Dersom kremen piskes for mye ødelegger man hele konsistensen til moussen, og den vil ikke være så glatt som den i utgangspunktet skal være.

Til nøttebunnen trenger du:

60 gram romtempererte eggehvitte

60 gram sukker

80 gram hasselnøtter

50 gram melis

Ha melis og hasselnøtter i en food-prosessor og kjør til nøttene er malt fint

Pisk eggehvitter og halvparten av sukkeret stivt på lav/middels hastighet. Når de har blitt stivt tilsetter du resten av sukkeret og pisker til du har en glatt marengs.

Vend inn nøtte-melis blandingen forsiktig i marengsen. Fordel blandingen utover et bakebrett med bakepapir. (Når bunnen er ferdig skal man kutte til bunnen til ca 16 cm i diameter).Stek på 175 grader i 30 minutter.

Til limemoussen trenger du:

3 gelantinplater

180 gram sukker

100 gram limesaft (ca. 3-4 limefrukter)

60 gram romtemperert eggehvitte

300 gram (3dl) kremfløte

Bløtlegg gelantinplater i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp limesaften med 40 gram sukker. Når det koker trekker du kjelen av platen og tilsetter du gelantinplatene og lar de smelte i den varme limesaften. La den avkjøle seg til ca. 24-25 grader.

Ha pisk eggehvitene stive, og tilsett så 120 gram sukker gradvis. Pisk til marengsen er glatt og blank.

Pisk fløte litt stiv med 20 gram sukker. Tilsett så den kalde limesaften og vend denne inn i kremen.

Til sett marengsen i kremen, og vend dette forsiktig inn.

Skjær til den avkjølte nøttebunnen til ca. 16 cm i diameter. Ha en 18 cm form rundt, kledd med bakepapir. Ha limemoussen over nøttebunnen, og la den stå i kjøleskapet et par timer

Pynt med jordbær, makroner og lime
You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *