Makroner med karamellganache

Hei

I dag kommer det nok en oppskrift på makroner! Jeg er utrolig glad i å lage makroner, og syntes det er noe av det morsomste å bake for tiden. Jeg vet det er mange som har litt trøbbel med å få perfekte makroner, men hvis du følger alle tipsene og rådene i DETTE innlegget, er du godt på vei. For å få til makroner, må du starte med en bra grunnoppskrift på makronskallene. Jeg bruker alltid denne oppskriften.Den holder til ca 30 makroner, akkuratt perfekt til to brett 🙂

Karamellganache er en slags sjokoladekrem med karamellsmak. I stedet for å koke opp fløte, lager du en karamell og har over sjokoladen til den smelter. Dette er et utrolig godt fyll, og passer ypperlig til makroner.

Du trenger

110 gram maldelmel

170 gram melis

90 gram eggehvitte

70 gram sukker

Litt brun gelefarge

Pisk egg 2 ss av sukkeret til det danner stive topper. Tilsett så resten av sukkeret og pisk til du får en skinnende og blank marengs. Tilsett gelefarge og pisk kun til marengsen har fått riktig farge

Bland sammen melis og mandelmel i en bolle

Bland marengsen med mandelmelet og melisen.

Vend dette inn i marengsen. Når det er helt blandet inn, rører du kraftig for å slå ut mye av luften i marengsen. Så rør kraftig i ca. 5-10 sekunder,før du bare vender blandingen rolig. Røren skal være litt tykk, men rennende. Røren skal flyte litt utover

Sprøyt ut røren, og la de tørke i 45 minutter. Du skal kunne ta fingeren din på overflaten uten at du får noe røre på fingeren. Stek så på 130 grader i ca. 18-20 minutter

Til karamellganachen trenger du

125 gram sukker

30 gram lys sirup

150 gram(1,5 dl) fløte

30 gram smør

100 gram sjokolade

Ha sirup og sukker i en kjele og smelt til karamell

Tilsett fløte. Nå kommer karamellen til å bruse masse opp, så vær forsiktig

Når blandingen ha stoppet å bruse opp, tilsetter du smør.Hell så karamellen over hakket sjokolade, og la sjokoladen smelte

Sett blandingen i kjøleskapet til den stivner

Fyll makronene med karamellganachen.
You may also like

2 kommentarer

  1. Kan man ha litt maldonsalt i karamellen eller blir det ikke noe suksess med sjokoladen? Kan man evt fylle makronene med kun karamellen tilsatt litt maldonsalt??? Er så fornøyd med oppskriftene dine ?

    1. Ja, asbolutt! Bruk alltid salt når du baker, selv om det er kake, brownie eller noe annet. Salt fremhever smaken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *