Marsipankake med jordbær

 

Hei

For ikke så lenge siden lagde jeg denne marsipankaken, som er fylt med jordbærmousse, jordbærsyltetøy og friske jordbær. Når jeg lager marsipankake syntes jeg det er veldig viktig å ha friske bær inni, det gjør kaken frisk og kaken virker saftigere også.

Denne kaken er fin til å ha til 17.mai, men jeg kommer til å legge ut noen ordentlige, 17.mai pyntede kaker, som passer perfekt til kakebordet ditt 🙂

 

Start med å lage sukkerbunn, til det trenger du:

4 romtemperert egg

2 dl sukker

1 dl potetmel

1 dl mel

2 ts bakepulver

1 ts cream of tartar (kan utelates)

 

Cream of tartar er et pulver som gjør at sukkerbrødet ditt blir luftigere, og at det ikke synker sammen på midten. Dette får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Start med å piske eggedosis av egg og sukker. Start å piske bare egg, og tilsett sukkeret i løpet av ett minutt. Når du pisker eggedosis er det veldig viktig at du startet på veldig lav hastighet, og heller øker etterhvert. Så start å pisk 5 minutter på lav hastighet, så 5 min på middels hastighet, og til slutt 7 minutter på høy hastighet. Dette er viktig, for hvis du starter på full hastighet vil luftboblene bli ustabile og for store, så når du da steker kaken vil den falle sammen på midten. Og hvis du bruker romtempererte egg får du også et bedre resultat.

 

Sikt så inn det tørre, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren over i en 20 cm springform, og stek på 170 grader i ca. 40 minuteter. Du må IKKE åpne ovnen mens sukkerbrødet steker, da faller det sammen på midten.

 

Start så med jordbærmoussen. Til den trenger du

170 gram jordbær

20 gram sukker

1,5 plate gelantin

2 dl fløte

 

Start med å legge gelantinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter

Mos så jordbær til pure. Det skal bli helt rennende, og fritt for eventuelle små klumper. Tilsett så sukkeret og kok dette opp i en kjele. Sett det så til avkjøling, det er viktig at temperaturen er lav slik at kremen ikke skiller seg

 

Pisk fløten til krem, men det er veldig viktig at du ikke pisker for mye, den skal være litt løs. Pisker du for mye vil moussen virke skilt.

 

Vend så inn jordbærpureen, og sett moussen i kjøleskap

Til monteringen trenger du

4 dl kremfløte

2 bananer

Appelsinjuice

jordbærsyltetøy

Friske jordbær

1 kg marsipan

Eventuelt sølvkuler til pynt

Start med å dele sukkerbrødet i tre

Sølvperler får du kjøpt hos bakeshop, link HER

Legg så første bunnen på et kakefat, og dynk med appelsinjuice. Smør på et tynt lag med syltetøy, og legg på jordbærmousse og banan.

 

Legg så på den neste bunnen, dynk med appelsinjuice og ha et tynt lag med syltetøy over. Pisk 1 dl fløte til krem, og ha dette over. Kutt opp jordbær i skiver og legg dette over.

Ha over siste bunnen. Pisk 3 dl fløte til krem, og ha kremen over hele kaken. Skjevl ut marsipan, og ha dette over kaken.

Jeg pyntet med noen hjemmelagde marsipanroser, og sølvperler

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *