My favorite brownie

Hei!

Jeg har lenge lett etter den perfekte brownieoppskriften, og endelig har jeg funnet den. Jeg har prøvd utrolig mange oppskrifter, med forskjellige metoder og fremgangsmåter, forskjellige sjokoladetyper og forskjellig temperatur under steking. Under disse mange forsøkene har jeg funnet ut en del ting, som gjør at brownien blir myk fydgy og får en fantastisk sjokoladesmak.En av tingene jeg har funnet ut, som nok ikke kommer som noen stor overraskelse er at mye sjokolade er nøkkelen til en god brownie. I tillegg tilsetter jeg sjokoladen i tre omganger, og at å bruke tre forskjellige sjokolader gir den aller beste smaken. Jeg bruker tilsammen 400 gram sjokolade, hvor halvparten er melkesjokolade (Jeg brukte valrhona Jivara), i tillegg bruker jeg 200 gram 70% sjokolade (Valrhona guanaja).

En annen ting som er viktig med denne oppskriften er at du ikke rører mer enn nødvendig, hvis du rører for mye vil strukturen i brownien få mer kakekonsistens, og den vil ikke bli like myk og fudgy som den skal være.  Bruk også bakekakao av bedre kvalitet, du får det virkelig igjen på smaken.

Du trenger:

400 gram sukker

240 gram meierismør

4 egg

50 gram kakao

400 gram sjokolade (200 gram melkesjokolade (jivara), 200 gram 70% kakao sjokolade (guanaja)

1 ts salt

1 ts bakepulver

120 gram mel

Start med å hakke alle sjokoladen. Smelt så smøret på medium varme. Når smøret er smeltet tilsetter du sukkerer og rører i 2 minutter over platen.

Ha blandingen over i en skål, og tilsett egg, kakao og 1/3 av den hakkede sjokoladen

Sikt inn mel, salt og bakepulver, og vend dette forsiktig inn til alt er godt blandet.

Tilsett enda 1/3 av sjokoladen, og vend dette forsiktig inn

Fordel røren i en form, og fordel det som er igjen av sjokolade på toppen før du steker brownien på 175 grader i ca 30 minutter.

Avkjøl, og server med krem, is eller f.eks karamellsaus

You may also like

9 kommentarer

 1. Så moro å lese at du er så interessert i å prøve ut ulike fremgangsmetoder og mengdeforhold for å se hvordan resultatet blir, siden jeg er akkurat slik selv! Noe av det morsomste jeg vet om er å prøve meg fram med ulike mengder av ingrediensene, og sammenligne resultatet! Jeg har tenkt å prøve å lage denne browniesen til et selskap i morgen, og tenkte å lage en salt karamellsaus med nøtter i til toppen av kaken. Men jeg er usikker på hvor stor form jeg skal bruke, hva brukte du? 🙂

  1. Så bra du liker bloggen! Gøy at du skal prøve å lage brownien, den er virkelig fantastisk! Jeg brukte en LeCruset form på ca. 30×40 cm 🙂 Salt karamell og nøtter er jo bare fantastisk til brownies!

 2. De her er verdens beste brownies dette oppskrift har jeg oversatt på tysk og engelsk til familien min så har de gitt dette videre 🙂
  Alle som elsker brownies må prøve denne .

  1. Tusen takk! Veldig hyggelig at du likte oppskriften! Har prøvd ut utrolig mange forskjellige oppskrifter og fremgangsmåter til jeg har fått den akkurat slik jeg vil ha den, så veldig gøy å høre at andre liker oppskriften også 🙂

 3. Hei Fredrik!

  Kjempeflott blogg!

  Bakte » My favorite brownie » i dag, Det ble en suksess! Jeg har bakt og spist mye brownie, dette er den klart beste jeg har smakt! Takk for at du deler så mange gode oppskrifter!:D Du er veldig flink!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *