New York cheesecake

Hei og god fredag!

New york cheesecake er en klassisk amerikansk ostekake bakt i ovnen. Dette er min favorittostekake, den er kremete, og med en utrolig god og crispy kjeksbunn. Prikken over i’en er rømmetoppingen på toppen av kaken. Den gir en enda mer kremete konsistens, som gjør seg utrolig godt til den sprø bunnen. Hvis du er glad i ostekaker, burde du absolutt teste denne oppskriften, den er virkelig fantasisk!

Jeg lagde denne keken i en 15 cm springform, dersom du skal lage i en større form må du doble oppskriften. I tillegg er det viktig at alle ingrediensene er romtempererte, for røren kan lett skille seg.

For en glutenfri variant, ersatt digestive kjeks med en type glutenfri kjeks, og dropp melet i ostemassen. Her kan det meste brukes.

Til kjeksbunnen trenger du:

100 gram digestive kjeks

70 gram meierismør

1/2 ts kanel

1/2 ts salt
Knus kjeksene ved å ha dem i en plastpose, og slå de til smuler med en kjevle. Det skal se ut som sand. Tilsett salt og kanel

Smelt smøret, og bland med kjeksen

Fordel kjeksbunnen over en 15 cm springform kledd med bakepapir, og stek på 180 grader i 10 minutter

Til ostefyllet trenger du:

300 gram kremost naturell

85 gram sukker

1 ss mel

1 egg

100 gram sæterrømme

Frøene fra en halv vaniljestang

Ha kremost og miks det i en kjøkkenmaskin i 2 minutter på lav hastighet. Etter 2 min har du i sukkeret litt og litt.

Ha i mel og kjør på lav hastighet i 1 min, tilsett så frøene fra vaniljestangen. Visp sammen egget, og ha det i gradvis mens du visper på lav hastighet

Tilsett rømmen, og vend denne forsiktig inn

Ha røren over i springformen, og stek på 200 grader i 10 min, skru ned temperaturen til 100 grader og stek i 25 min til. Etter 25 min skrur du av ovnen og lukker opp døren. Der lar du den stå til den er kald.

Til rømmetoppingen trenger du:

150 gram créme fraiche

50 gram melis

Frøene fra en halv vaniljestang

Rør sammen alt, og ha oven den avkjølte ostekaken. Sett så i kjøleskapet i 4 timer, eller over natten.

Ta ostekaken ut av formen, og ta av bakepapiret

Server medjordbær

You may also like

4 kommentarer

  1. Hei! Kjempeinspirerende blogg du har! 🙂 jeg tenkte å lage denne ostekaken, men skal ha den til såpass mange personer at jeg tror jeg må bruke en 24cm form og doble oppskriften. Hvordan skal jeg da gjøre det med steketid? Har du prøvd ut det før?

    1. Hei! Jeg har ikke prøvd å lage denne ostekaken i en så stor form, men jeg ville nok stekt den i ca. 10 minutter lengre på 100 grader 🙂 Masse lykke til!

  2. Lagde denne ostekaken til Mammas 54-årsdag. Den ble en stor hit her i huset! Med syrlige blåbær, jordbær og bringebær på siden smakte den ekstra godt. Desidert den beste ostekaken jeg har smakt! Stusset litt over størrelsen på kaken først, men den var akkurat passe! 10/10.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *