Sjokoladekake med mascarponekrem og jordbær

Hei

Mascarpone, jordbær og sjokolade er en fantastisk kombinasjon! Mange av dere har sikkert hatt jordbær med mascarponekrem til dessert i sommer, og dette er desserten i kakeform. Så kaken er en to lags sjokoladekake, med hele jordbær inni selve kaken, dekket med en sjokoladeglaze og pyntet med en sjokoladeskål med bringebær. Man skal være obs på at denne kaken er ganske vanskelig å lage, med mange utfordrende momenter. Jeg har laget kaken i en brødform, fordi jeg syntes det er morsomt å variere i bruk av former. Dersom du ønsker det, er det fult mulig å bruke en vanlig springform også, men da vil ikke kaken se like fin ut når man skjærer i den.

Sjokoladeskålen er rett og slett sjokolade som er støpt med ballonger, man smelter sjokolade, og dypper ballonger oppi sjokoladen. Når sjokoladen har stivnet kan man ta ut luften i ballongene, og du har en sjokoladeskål. Jeg tempererte sjokoladen når jeg gjorde dette, men det trenger man egentlig ikke. Jeg kommer til å skrive et innlegg om sjokoladetemperering senere, men hvis du kan temperere sjokolade er det bare å gjøre det. Jeg brukte 300 gram sjokolade

Til sjokoladekaken trenger du:

3 romtempererte egg

300 gram sukker

300 gram mel

180 gram smør

420 gram kulturmelk ( 4,2 dl )

1 ts natron

1 ts bakepulver

40 gram kakaopulver

2 ss vaniljesukker

 
Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Start med å piske 5 min på rolig hastighet, så 5 min på middels hastighet og tilslutt 5 min på full hastighet. Ved å piske eggedosis på denne måten, får man en mer stabil eggedosis, fordi luftboblene er jevne. Hadde men kjørt i gang på full hastighet vill kakebunnen ha falt sammen på midten.

 

Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen

 

Bland så inn det tørre og kulturmelken vekselsvis

Fordel røren i en brødform, og stek på 180 grader midt i ovnen i ca. 45 minutter

 
Mascarponekrem

1/2 vaniljestang

1 ss melis

250 gram mascarpone

2 dl kremfløte

 

Skrap ut frøene av vaniljestangen, og bland dette med alle de resterende ingrediensene

 

Pisk dette til en jevn blanding for hånd. Det er utrolig mye fett i både mascarponekremen og fløten, derfor skiller kremen seg veldig lett. Så derfor må du piske for hånd, slik at du ser når kremen er blitt stiv.

 

Sokoladeglaze

200 gram sjokolade

1,5 dl + 0.5 dl fløte

40 gram sukker

25 gram lys sirup

 

Smelt sjokoladen over vannbad

kok opp 1,5 dl fløte, sukker og lys sirup

 

Ha den kokte fløten over den smeltede sjokoladen

Når dette er godt blandet, tilsetter du resten av fløten, denne skal være helt kald, slik at blandingen emlugerer, dvs. å få to homogene masser til en homogen masse, Mens du heller i fløten rører du lett med en slikkepott. Det er viktig at du bruker slikkepott, og ikke visp, ellers får du luftbobler i glazen.

Montering

1 kurv jordbær

1 kurv bringebær

ta kakebunnen ut av formen, og del den i to. Dekk brødformen med bakepapir, og legg den første bunnen oppi formen. Ha så mascarponekremen i, og ha i hele jordbær. Det er viktig at du setter jordbærene »feil vei», altså med tuppen ned i mascarponekremen, slik at de kommer riktig vei når du snur formen. Ha på neste kakebunn, og snu hele kaken over på et brett

.

Plasser brettet på en rist over en stor skål, og hell glazen overkaken. 

Velg en sjokoladeskål, fyll den med bringebær og sett på toppen av kaken

 

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *