Snurrer med kanel, kardemomme og brunt sukker

Hei!

Først og fremst vil jeg si tusen takk til alle som nominerte meg til årets juniormatblogger, var utrolig gøy å vinne denne prisen i går! Setter utrolig stor pris på det!  Ble også veldig glad når jeg så hva juryen hadde skrevet:

Bloggeren er 16 år, og driver en leken og herlig blogg. Varrierer godt og bruker bevisst mye bilder. Blogger syder av ekte kjærlighet til matlaging og fremstår som ærlig og inspirerende for leseren.

Nå over til dagens oppskrift, som er en kanelboller som er krydret opp med kardemomme, og i stedet for å bare bruke vanlig sukker, har jeg også brukt brunt sukker. Ved å bruke brunt sukker gir det en herlig karamellsmak, som er utrolig godt!. Ved å sette bollene såpass tett at de hever inntil hverandre, får du et mye saftigere resultat. Det de fleste elsker ved kanelboller er jo midten. Ved å la de heve inntil hverandre, vil alle bollene bli like gode som midten av en vanlig kanelbolle

Lag dobbel posjon av DENNE deigen. La den heve i ca litt over en time

Til sukkerblandingen trenger du

75 gram brunt sukker

100 gram vanlig sukker

5 ts kanel (gjerne mer og du er glad i kanel)

3 ts kardemomme

Bland alt sammen

Kna deigen godt, og rull ut til et stort rektangel.Smør smør utover rektangelet, og dryss over sukkerblandingen. Rull sammen, og skjær 16 snurrer

Ha snurrene over i en form, og la de etterheve i 45 minutter

Når du skal steke de, skal temperaturen være 250-280 grader i det du setter de inn, men med en gang bollene er i ovnen senker du temperaturen til 200, dette kalles sjokkheving og gjøres så bollene blir ekstra fluffy. Stek i ca. 25-30 minutter. Det kan være en god ide å ha aluminiumfolie eller bakepapir over etter 10-15 minutter så bollene ikke blir brent.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *