Solskinnsboller

Hei

Solskinnsboller er en av mine favoritter når det gjelder gjærbakst. Det er egentlig bare en litt fancy versjon av kanelbollen, bare at her tilsetter man rosiner og vaniljekrem. Jeg syntes ofte baksten virker saftigere når man tilsetter vaniljekrem og rosiner. Et lite tips, når du skal ha rosiner i boller bør du alltid ha rosinene i varm vann i ca 30 minutter. Da får ikke rosinene den brentsmaken de ofte får under steking, men de blir saftigere. Så ta varmt vann fra springen og hell i en bolle sammen med rosinene, bytt ut vannet etter 15 minutter. Tørk de før du bruker de.

Bruk DENNE oppskriften på søt gjærdeig, og følg instruksene til degien er ferdig forhevet

Mens deigen hever lager du vaniljekrem etter DENNE oppskriften

Når deigen er ferdig forhevet skjevler du den ut til et rektangel

Smør regtangelet med smør, sukker og kanel, før du drysser over rosiner. Du kan selv velge hvor mye rosiner du vil ha 😉

 Rull sammen deigen, og skjær i emner

Ha emnene på et stekebrett. Ha vaniljekremen i en sprøytepose. Nå skal du fylle insiden av bollen med vaniljekrem, så bare stikke hele srøytetippen ned i midten av bollen, og press ut så mye vaniljekrem du kan

Gjenta dette på alle bollene og etterhev de i ca. 45 minutter til en time

Når du skal steke de skal temperaturen være 250 grader i det du setter de inn i ovnen, men med en gang du har satt de inn skrur du ned temperaturen til 200 grader. Stek bollene i ca 13 minutter

Hei

Solskinnsboller er en av mine favoritter når det gjelder gjærbakst. Det er egentlig bare en litt fancy versjon av kanelbollen, bare at her tilsetter man rosiner og vaniljekrem. Jeg syntes ofte baksten virker saftigere når man tilsetter vaniljekrem og rosiner. Et lite tips, når du skal ha rosiner i boller bør du alltid ha rosinene i varm vann i ca 30 minutter. Da får ikke rosinene den brentsmaken de ofte får under steking, men de blir saftigere. Så ta varmt vann fra springen og hell i en bolle sammen med rosinene, bytt ut vannet etter 15 minutter. Tørk de før du bruker de.

Bruk DENNE oppskriften på søt gjærdeig, og følg instruksene til degien er ferdig forhevet

Mens deigen hever lager du vaniljekrem etter DENNE oppskriften

Når deigen er ferdig forhevet skjevler du den ut til et rektangel

Smør regtangelet med smør, sukker og kanel, før du drysser over rosiner. Du kan selv velge hvor mye rosiner du vil ha 😉

 Rull sammen deigen, og skjær i emner

Ha emnene på et stekebrett. Ha vaniljekremen i en sprøytepose. Nå skal du fylle insiden av bollen med vaniljekrem, så bare stikke hele srøytetippen ned i midten av bollen, og press ut så mye vaniljekrem du kan

Gjenta dette på alle bollene og etterhev de i ca. 45 minutter til en time

Når du skal steke de skal temperaturen være 250 grader i det du setter de inn i ovnen, men med en gang du har satt de inn skrur du ned temperaturen til 200 grader. Stek bollene i ca 13 minutter

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *