Sjokoladekake med appelsinkrem og sjokoladeganache

IMG_1702

 

Hei, nå er det fredag, helg og lov til å kose seg litt ekstra! Da kan jeg virkelig anbefale denne kaken!

Dette er langt ifra den fineste kaken jeg har laget, men siden smaken på denne kaken er utrolig god, velger jeg å legge ut oppskriften uansett. Sjokolade og appelsin er en kanonbra kombinasjon! Den litt syrlige, skarpe appelsinsmaken passer veldig godt sammen med den runde, gode smaken av sjokolade. Denne kaken består av tre lag med sjokoladebunn, appelsinkrem mellom lagene, og en melkesjokoladeganache utenpå. Det er lurest å lage ganachen dagen før, og la den stivne i kjøleskapet over natten.

Hvis du ikke liker kombinasjonen sjokolade og appelsin, kan du bytte ut appelsinsaften med vanlig h-melk i kremen, og tilsette frøene av en vaniljestang, så har du et utrolig godt vaniljefyll i stedet.

IMG_1711Til sjokoladebunnen trenger du:

2 egg

200 gram sukker

120 gram smør

200 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts natron

30 gram kakaopulver

1 ts salt

280 gram kulturmelk

skallet av 1 appelsin (kan droppes)

IMG_8708

Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Start p lav hastighet, og øk hastigheter etterhvert. Pisk i ca. 15 minutterIMG_8709

Mens du pisker eggedosis, smelter du smøret, og lar det avkjøle seg litt.IMG_8711
Vend så inn det smeldete smøret i eggedosisen. Vend så inn det tørre og kulturmelken vekselsvis i flere omgangerIMG_8712 IMG_8713

Ha røren i en 18 cm springform, og stek på 180 grader i ca. 40-50 minutter.

Til appelsinkremen trenger du:

40 gram eggeplomme

2 gelantinplater

60 gram sukker

100 gram ferskpresset appelsinsaft

skallet av 1/2 appelsin

150 gram kremfløte

Legg gelantinplatene i kaldt vann.

Kok opp skall og saft av appelsin, melk og sukker. Pisk eggeplommene godt sammen, og hell den varme melkeblandingen i en tynn stråle forsiktig over eggeplommene. Ha så blandingen over i kjelen, og kok opp til 82 grader. Ikke kok den mer enn 82 grader, da skiller den seg. Ha blandingen over i en annen bolle, tilsett gelantinen og la den løse seg opp i den varme blandingen. La så blandingen avkjøle seg til 15-20 grader. Hvis du har den i kjøleskapet må du røre jevnlig i den. Pisk fløten til løs krem, og vend den avkjølte appelsin/melke-blandingen inn i kremen. La kremen stå i kjøleskapet til den er helt stiv.

Til sjokoladeganachen trenger du:

450 gram melkesjokolade

300 gram kremfløte

40 gram glukose

40 gram smør

Kok opp glukose og fløte. Ha den varme blandingen over sjokoladen, og la det stå i ca.5 minutter. Kjør blandingen med en stavmikser, tilsett smør, og kjør litt til med stavmikser. La ganachen stå i kjøleskapet til den er stiv, eller over natten (Det er ofte det beste). Ta så ut ganachen 1-2 timer før du skal bruke den slik at den er litt mykere.

Montering:

Del den avkjølte kakebunnen i tre lag. Ha halvparten av appelsinkremen over den ene kakebunnen, legg på neste kakebunn, ha på resten av appelsinkremen før du legger på den siste kakebunnen. Dekk sidene av kaken med ganach, og pynt med bringebær.

*Tips

Når du monterer kaken, ikke ha appelsinkremen for langt ut i sidene, den vil flyte ut i kantene når man legger på neste kakebunn. Det kan også være lurt å dekke kaken med ganach etterhvert som du monterer den. Så etter du har lagt på kakebunn nummer to, dekker du sidene av kaken med ganach. Ha så over resten av appelsinkremen, legg på den siste kakebunnen, og dekk resten av kaken med ganachen.

IMG_1707

 

You may also like

2 kommentarer

  1. Så flink du er. Kaken ser veldig godt ut. Den må lages. Fortsett videre . Du har veldig ryddig oppskrifter og da er det lett å lage etter din oppskrift. Lykke til videre!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *