Konfekt med hasselnøttpraline

IMG_2695

 


Hei!

Konfekt er veldig morsomt å lage, og variasjonene med henhold til smak er utallige. Jeg valgte å gå for en klassisk, men utrolig god smak, nemlig karamell, hasselnøtt og sjokolade. Fyllet er laget av hasselnøttpralin, det er enkelt å lage, men lager en karamell og tilsetter hasselnøtter, så lar man det avkjøle seg før man kjører det i foodprosessor til du har en jevn flytende masse. Denne blander du så med sjokolade, og fyller konfekten med.

Når du skal lage konfekt, er det en fordel å kunne temperere sjokolade. Dette gjør man for at sjokoladen skal bli blank, og at den får en fin knekk. Prosessen består av at man smelter sjokoladen, for så å la den avkjøle seg til 28 grader, før man varmer den opp igjen til 32 grader. Det som er viktig er at sjokoladen din inneholder minst 54% kakao.

Jeg bruker en konfektform i hard plast, de er veldig fine, og enkle å bruke.

IMG_2690

IMG_2710

Til sjokoladeskallene trenger du:

400 gram sjokolade.

Smelt ca. 2/3 av sjokoladen over vannbad. Vær forsiktig så du ikke får noe vann i sjokoladen, da er den ødelagt. Hakk resten av sjokoladen, og ha den i en ny bolle. Ta bollen med den smeltede sjokoladen av vannbadet, tørk under boller, og hell den smeltede sjokoladen, over den hakkede sjokolade. Nå må du røre med en slikkepott hele tiden. Ikke voldsomt, men bare hold sjokoladen i bevegelse. Rør til den smeltede sjokoladen har sunket til en temperatur på 27-28 grader. Nå skal du varme sjokoladen igjen. Til dette pleier jeg å bruke en hårføner, du kan bruke vannbad, men da har du mye mindre kontroll på varmen, så det tryggeste er å bruke en hårføner. Bruk hårføneren til å blåse varm luft ned på sjokoladen mens du rører i den. Stopp når temperaturen er på 31-32 grader. Har du varmet sjokoladen for mye, og den er for varm, må du begynne hele prosessen på nytt. Hell sjokoladen over konfektformen, slik at sjokoladen fyller opp hele formen. Snu så formen opp-ned slik at du heller ut sjokoladen igjen. Bank på siden av formen, slik at du får et tynt la med sjokolade i formen. Bruk en pallett og skrap av den overflødige sjokoladen, slik at du har fine kanter. Sett så formen i kjøleskapet, mens du lager fyllet.

Til hasselnøttparlinen trenger du:

200 gram sjokolade (Jeg brukte Valrhona guanaja, bruk sjokolade av god kvalitet, aller helst valrhona, du får det igjen på smaken)

250 gram hasselnøtter

200 gram sukker

120 gram vann

Smelt sukker og vann til karamell. Tilsett hasselnøtter, rør godt slik at karamellen har fordelt seg godt på nøttene. Lag avkjøle seg.

IMG_1995

Ha så nøttene i en foodprosessor, og kjør blandingen til den har blitt flytende.

IMG_2009

Smelt sjokoladen i vannbad og bland med hasselnøttpralinen.

Ta formen ut av kjøleskapet, fyll hullene nesten helt opp med pralin. Sett i kjøleskapet til fyllet har stivnet. Smelt og temperer sjokoladen på nytt, hell sjokoladen over konfektformen igjen, slik at alle hullene er dekket. Bruk en palett og skrap bort all overflødig sjokolade. Sett i kjøleskapet til den har stivnet.

Når du skal ha konfekten ut av formen, banker du langsidekanten av konfektformen i benken. Nå skal konfekten dette ut av formen. Oppbevar konfekten kjølig.

IMG_2704IMG_2689

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *