Konfekt med kaffe

 

 

IMG_2994


IMG_2995

Hei!

Julen nærmer seg med stromskritt, og til jul trenger med konfekt! Disse er smaksatt med sjokolade og kaffe, en fantastisk kombinasjon. En annen morsom ting med disse konfektene er at de ser ut som små blokker med snø, og passer derfor perfekt til julen. Du kommer garantert ikke til å angre om du lager disse!

Konfekten er basert på en ganache, en blanding mellom sjokolade og fløte. Det som er viktig hver gang du lager en ganache, er at du bruker stavmikser. Noen mener man bare skal bruke en slikkepott å røre til den blir blank, men det som skjer da, er at fettet i fløten, ikke emulgerer med fettet i sjokoladen. En emulsjon betyr å få to homogene masser sammen til en. Resultatet av en vellykket emulsjon, er en superblank, og glatt ganache.

En annen ting som er viktig når du lager konfekt som er kun basert på sjokolade, er bruk kvalitetssjokolade! Når man først har smakt hvor stor forskjell det er på kvalitetssjokolade og kokesjokolade vil man skjønne hvorfor det er verd å betale litt mer for den gode sjokoladen.


IMG_2992

IMG_2991

Du trenger:

320 gram mørk sjokolade (Jeg brukte en blanding av valrhona Guanaja 70% og manjari 64%)

200 gram kremfløte

70 gram glukose (Kan eventuelt byttes ut med lys sirup)

40 gram sukker

7 gram kaffepulver

50 gram smør

Smelt sjokoladen i vannbad, mens du koker opp sukker, glukose og fløte. Når dette koker, tilsetter du kaffepulver, og løser dette opp i den varme fløten. Det letteste er å lage ganachen i et litersmål. Ha den smeltede sjokoladen over i et litersmål, og hell over 1/3 av fløten. Rør med slikkepott til alt er godt blandet. Nå ser den nok veldig tjukk og skilt ut, men fortvil ikke. Tilsett så 1/3 til av fløten, og rør dette godt inn, til det begynner å bli blankt. Tilsett så siste del av fløten, og kjør blandingen godt med en stavmikser. Den skal være veldig blank, og glossy. Kjør den hvertfall 2 minutter med stavmikser til den er skikkelig blank. Tilsett så smøret, og kjør blandingen med stavmikser litt til. Hell ganachen i former med bakepapir, og sett i kjøleskapet over natten.

IMG_2982

Ha en skarp kniv under varmt vann i noen minutter til kvinen er kjempevarm. Kutt så like biter av ganachen, og rull i kokos.

IMG_2991

IMG_2996

IMG_2997

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *