Panne cotta med bringebærgele

IMG_2924

 
Hei, og godt nytt år!

Panna cotta er en klassisk, enkel og supergod dessert, som passer perfekt til enhver anledning. Den er perfekt hvis du skal ha gjester, da du kan lage den dagen før, du trenger få ingredienser, og lang tid tar det heller ikke. Det eneste du gjør er å koke opp væsken, ha i gelantin, og sette det i kjøleskapet.

Siden en slik dessert fort kan bli veldig mektig, og kvalmende, valgte jeg å en frisk bringebær gele i bunn av glasset jeg serverte i. Dette gir ikke bare en bedre smaktopplevelse, det ser også svært fint ut! Nå skal det sies at dette er en svært mektig dessert, derfor har jeg valgt  bruke både h-melk og fløte, så blandingen ikke skal bli for fet.

Opskriften gir 4 relativt store glass med panna cotta. 

IMG_2931

Til geléen trenger du:

200 gram frosne bringebær

300 gram vann

3 gelantinplater

80 gram sukker

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter. Kok opp de andre ingrediensene, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta kjelen av platen, og hell det over en sil, kun bruk det du har silt bort, og ikke det som ligger igjen i silen. Skvis ut vannet av gelantinplatene, og tilsett i den varme væsken. Fordel blandingen jevnt i fire glass. Sett i kjøleskapet til geleen er helt stiv.

Til panna cottaen trenger du:

450 gram kremfløte

150 gram h-melk

120 gram sukker

1 vaniljestang

4 gelantinplater

Skrap ut frøene av vaniljestangen. Kok opp frøene, selve stangen, melk, fløte og sukker på lav varme. Rør hele tiden slik at den ikke brenner seg. Kok opp blandingen til ca. 85 grader. Trekk så kjelen av varmen, og sil blandingen. Legg gelantinplater i kaldt vann i 5-10 minutter, skvis ut vannet, og løs det opp i den varme væsken. Ha væsken over i et litersmål, eller en boller, og la den avkjøle seg helt i romtemperatur. Husk å ta plastfolie over, og rør i ny og ned. Når blandingen er avkjølt, heller du blandingen forsiktig over geleen. Sett så i kjøleskapet i noen timer, eller over natten.

Pynt med friske bringebær før servering.

 

 

IMG_2925

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *