HNB episode 1

HNB3_eps1 (14)

// Foto: Rune Bendiksen/TV3 //

Hei!

På tirsdag var det premiere på Hele Norge baker, og i den anledning tenkte jeg å skrive et lite innlegg om mine tanker rundt episoden.

Av 12-15 timer med opptak denne dagen, ble det kortet ned til 42 minutter med sending, noe som vil si at veldig mye som skjedde ikke kom med på tv. Jeg valgte å lage den bestemte kaken siden det rett og slett er min signaturkake, i tillegg elsker jeg smakskombinasjonen sjokolade og bringebær. Den syrlige smaken fra bringebærene, passer perfekt sjokoladen. Selv om jeg liker denne smakskombinasjonen, er det ikke nødvendigvis gitt at dommerne syntes det samme. Derfor var jeg veldig nervøs for dommernes mening angående kaken min – men det gikk heldigvis bra. Dommerne likte både smakskombinasjonen og utseende veldig godt. Sjokoladekremen var veldig bra, og de likte svært godt at jeg hadde en bringebærmousse som var ganske syrlig – det gjorde at det gikk an å spise et helt stykke siden kaken er såpass stor. Jeg valgt å dynke kaken med bringebærpuré som gjorde at bringebærsmaken kom bedre frem.

Til tross for bra tilbakemeldinger gikk ikke alt som det skulle underveis, kaken bestod av tre ganske tjukke bunner, som trengte land tid for å bli kalde. Jeg hev de i fryseren med en gang de kom ut av ovnen, men de var ikke så kalde som de burde være da jeg skulle begynne å montere kaken. Den største utfordringen derimot, ble å lage sjokoladekremen. Den bestod av ganske mye sjokolade, og den måtte avkjøle seg før jeg kunne blande den med smøret. Den stod litt lenge i kjøleskapet og stivnet litt. Derfor var det masse sjokoladebiter i kremen som gjorde at det tettet seg i tyllen jeg brukte for å sprøyte ut kremen. Det var under 15 minutter igjen, og jeg måtte sile hele kremen for å få ut sjokoladeklumpene. Det var noen hektiske minutter, og at det stod flere kameraer rundt meg gjorde ikke saken akkurat noe bedre. Men, det gikk heldigvis fint, jeg fikk servert en kake jeg var fornøyd med, og det aller meste, med unntak av sjokoladekremen gikk som det skulle.

At jeg fikk gode tilbakemeldinger hadde mye å si for den tekniske oppgaven, jeg fikk bedre selvtillit og hadde mer troa på meg selv. Jeg hadde nok litt flaks med oppgaven, vannbakkels har jeg laget flere ganger før, og den kremen har jeg laget liknende varianter av. Det var selvfølgelig veldig gøy å vinne den tekniske oppgaven 🙂

Da ukens mesterbaker skulle kåres, hadde jeg tro på at jeg kunne være en av kandidatene, men turte ikke helt å håpe på at det var jeg som skulle få det gule forkle. De andre var så utrolig flinke, og det var mange som hadde fått gode tilbakemeldinger på signaturbaksten. Når jeg da fikk beskjeden om at jeg vant det gule forkle, ble jeg veldig glad!

Neste uke skal vi modernisere den norske bløtkaken, så følg med!

HNB3_eps1 (33)

// Foto: Rune Bendiksen/TV3 //

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *