Oppskrift HNB episode 1

68e625c87cecfca9ee0a6826ec2aa1b0


// ]]>// Foto: Rune Bendiksen/TV3 //

// Oppskrift hentet fra mat.tv3.no //

Hei!

Her er oppskriften på kaken jeg lagde i episode en. Det er en trelags sjokoladekake fylt med bringebærmousse med sjokoladekrem utenpå. Selv liker jeg utrolig godt smakskombinasjonen sjokolade, og bringebær, og jeg fikk også svært gode tilbakemeldinger av dommerne. Her er oppskriften:

Kakebunn

4 egg
400 gram sukker
240 gram saltet meierismør
60 gram bakekakao (Valrhona)
400 gram hvetemel
560 gram kulturmelk (Ikke skummet)
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
5 gram salt
3 gram vaniljepulver

Pisk romtempererte egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret, og vend dette forsiktig inn. Vend vekselsvis inn det tørre, og kulturmelk. Når alt er blandet fordeler du røren i 3 former a 20 cm i diameter. Stek på 180 grader i ca. 30 minutter.

Bringebærmousse

250 gram bringebærpuré (Lages av 550 gram tinte frosne bringebær, kjørt i en food- prosessor. Ha blandingen i en sil/sikt for å sile bort steinene, bruk 250 gram puré)

80 gram vann
100 gram eggehvite

190 gram sukker
3 gelantinplater 150 gram kremfløte

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1/3 av bringebærpuréen, skvis ut vannet av gelantinplatene og la de smelte i den varme puréen. Bland det så med resten av bringebærpuréen. Sett i kjøleskapet, mens du lager resten. Rør med jevne mellomrom. Kok opp 170 gram sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker pisker du eggehvitene og 20 gram sukker til stiv marengs. Hell sukkerlaken i marengsen, og la den piske til den er kald. Hell i bringebærpuréen i 120 gram av marengsen, og la dette blande seg ordentlig. Pisk

fløten lett, og vend dette inn i margensen i flere omganger. Sett i kjøleskapet og la det bli stivt.

Sjokoladekrem

600 gram sjokolade (Valrhona manjari)

700 gram usaltet meierismør
50 gram bakekakao (Valrhona)
200 gram eggeplomme

200 gram vann 300 gram sukker

Smelt sjokolade i vannbad, og la avkjøle seg til ca. 25-30 grader. Pisk sammen smør, kakao og smeltet avkjølt sjokolade. Pisk eggeplommene til eggedosis, kok sukker og vann til 117 grader. Hell sukkersirupen forsiktig i en tynn stråle i eggedosisen. Pisk til blandingen har avkjølt seg til ca. 25 grader. Tilsett smør og sjokoladeblandingen, og pisk til alt er godt blandet, og man har en myk, glatt og blank krem.

Montering
Ha den ene kakebunnen på et kakefat. Fordel bringebærmoussen utover, ha på neste bunn, ha på bringebærmousse, legg så på den siste bunnen. Ha sjokoladekrem og dekk sidene slik at bringebærmoussen ikke skal tyte ut. La den stå i kjøleskap eller fryser i 10 minutter. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med en wilton 1M tip. Sprøyt ut små roser rundt hele kaken. Begynn nederst og jobb deg oppover.

You may also like

5 kommentarer

  1. Denne kaken er kjempe god! Har laget den et par ganger til selskaper og fått bra tilbakemeldinger! Du er en stor inspirasjon med alt du lager! 😀

  2. Hei!
    Tenkte å lage denne kaken til bursdagen min 🙂
    Ser på oppskriften på sjokoladekremen at det skal være 700g meierismør.
    lurer på om det er det mulig å minske mengden smør i sjokoladekremen?

    1. Hei! Man trenger en del frosting til denne kaken, så det er av den grunn mye smør i oppskriften, men du kan nok miske mengden til ca. 550-600 gram 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *