HNB episode 2

HNB_Fredrik Solbakk Andersen4

// Foto: Rune Bendiksen/TV3 //

Hei!

Som jeg gjorde forrige uke, tenkte jeg å skrive litt om dagens episode av Hele Norge baker. Denne episoden ble for min del litt i overkant dramatisk. Det var dårlig tid, og mye skjedde på en gang. Signaturbaksten ble for min del kun helt middels. Jeg hadde veldig prestasjonsangst etter å ha blitt mesterbaker i forrige episode, noe som resulterte i at jeg glemte et par ting underveis. Først og fremst glemte jeg å ta sitronskall i eggedosisen, og deretter målte jeg feil mengde mango og sitronsaft til moussen. Jeg skulle i utgangspunktet redusere mengden med mangopuré og sitronsaft før jeg brukte den i moussen, men det glemte jeg. Derfor ble det litt for lite mangosmak i kaken. Resten gikk greit, jeg hadde helt ok med tid og fikk montert kaken nesten som jeg ville.

Da dommerne skulle smake på kaken mente de den var litt for stor, og at den trengte litt mer mangosmak. Alt i alt var kaken helt ok, den var god, men en del ting kunne vært litt bedre. Grunnen til at kaken ble såpass stor var fordi eggene vi fikk var veldig mye mindre enn det jeg vanligvis bruker hjemme. Derfor valgte jeg å måle opp mengden egg i gram, og ikke i stykk egg. Det resulterte i at jeg brukte for mye egg, og sukkerbrødet ble alt for høyt. Når jeg da delte sukkerbrødet i tre, ble lagene for tykke, og kaken ble alt for høy. Jeg fikk dessverre ikke smakt på kaken selv, men da jeg lagde den hjemme syntes jeg smaken var veldig god.

Som teknisk oppgave skulle vi lage Îles flottantes. Det var noe jeg aldri hadde sett eller hørt om, og oppgaven var derfor svært ukjent for meg. Utfordringene stod i kø, vi hadde bare 45 minutter på oss, og det var veldig mye å gjøre! Når jeg skulle begynne å lage karamellen brant jeg den to ganger, og da jeg skulle lage den for tredje gang gikk det galt. Jeg tenkte at karamellen burde være kald før jeg helte den over marengsen slik at den ikke skulle kollapse. Derfor helte jeg nykokt karamell over i en bolle for å gå i fryseren med den. På dette punktet hadde vi under ti minutter igjen, marengsbollene mine var ikke ferdige, vaniljesausen var ikke som den skulle og jeg hadde laget karamell tre ganger – så stressnivået var VELDIG høyt. Jeg tenkte dermed ikke over at jeg ikke burde ha karamell i en glassbolle, og derfor sprakk den på vei til fryseren. Stakkars Tanja fikk litt av denne karamellen på seg, noe som var svært uheldig. Da uhellet fant sted skjønte jeg ikke helt hva som skjedde, jeg hørte et smell da bollen sprakk og et hyl. Jeg skjønte ikke at Tanja hadde brent seg før etter en liten stund. Jeg fikk selvfølgelig veldig dårlig samvittighet, men heldigvis gikk det fint med Tanja!

Etter alt stresset i denne tekniske oppgaven kom jeg på fjerde plass, og kom meg videre til neste episode! Det var flinke Berit som ble kåret til ukens mesterbaker, noe som var veldig fortjent! Berit har en veldig bra bakeblogg som jeg anbefaler på det høyeste å ta en tur innom! Den heter søtsiden.no.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *