Oppskrift HNB episode 2

fredrik_signatur_prog_2_0 kopi

// Foto: Rune Bendiksen/TV3 //

Hei!

Dette er kaken jeg lagde i gårsdagens episode av Hele Norge baker. Oppgaven var å modernisere den tradisjonelle bløtkaken, jeg valgte å gi en tropisk smak til bløtkaken ved å tilsette mango og sitron.Den består av sukkerbrød smaksatt med sitronskall, mangomousse, mangobiter og dynket med mangopuré. Det var et krav om at kaken på en eller annen måte måtte inneholde marsipan, jeg valgte å kjevle et tynt lag å ha det mellom lagene, men dette kan du gjerne droppe.

Dette er en ganske stor oppskrift siden jeg brukte en 26 cm stor springform, men du kan halvere oppskriften om du bruker en vanlig form på 20 cm 🙂

Sukkerbrød (26 cm rund form)

8 egg
320 gram sukker 240 gram hvetemel 80 gram potetmel Skall av 2,5 sitron
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i det tørre, og vend dette veldig forsiktig inn i eggedosisen. Ha røren i en form, og stek på 180 grader i ca. 30-40 minutter.

Mangomousse

500 gram mangopuré 100 gram sitronsaft
4 eggehvitter (120 gram) 200 gram sukker
40 gram sukker
1 dl vann
6 gelantinplater
2,5 dl kremfløte

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Bland mangopuré og sitronsaft. Kok opp 1/3 av dette, skvis ut vannet av gelantinplatene og la de smelte i den varme puréen. Ha det sammen med resten av puréen og sett i kjøleskap. Kok opp 200 gram sukker og vann til 121 grader. Mens dette koker pisker du eggehvitte og 40 gram sukker til marengs. Når sukkerlaken er på 121 grader, heller du denne litt og litt i marengsen. Pisk til blandingen er på ca. 22 grader. Bruk 240 gram av marengsen, og tilsett så mangopuré som har avkjølt seg til helst under 20 grader, og pisk til denne er godt blandet inn. Pisk fløten til den er litt stiv, og vend denne inn i marengsblandingen.

Avkjøl i kjøleskap til den er stiv.

Sitronmarinerte mangobiter

3 mangoer
Saften av 2 sitroner Skallet av 1 sitron

Kutt mango i passende biter til at den skal være inni kaken. Bland alle ingrediensene sammen, og la det stå å trekke

Mangopuré

2 mangoer
Saften av 2 sitroner

Rens mangoen og kjør i en food-prossessor sammen med sitronsaften.

Montering

0,5 kg marsipan
6 dl kremfløte
2 stk mango til pynt

Mynteblader

Kjevle marsipanen til et tynt lag, og kutt to sirkeler som er like store som kaken. Del sukkerbrødet i 3, ha den første bunne på et kakefat, dynk med mangopure, ha mangomousse over og sitronmarinerte mangobiter på toppen, legg et lite lag med marsipan over mangobitene, og gjenta samme prosess ved neste lag. Når du har lagt på den siste bunnen dekker du kaken med krem. Pynt med krem og mangobiter.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *