HNB episode 3

HNB3_eps3 (53)

// Foto: Rune Benediktsen/ TV3//

Hei!

I dagens episode av Hele Norge baker var tema gjærbakst, og flate brød med smak, et tema jeg i utgangspunktet følte meg ganske trygg på. Jeg elsker å drive med gjærbakst, og til vanlig er det det jeg baker aller mest. Vi skulle lage to forskjellige typer – en med gjær, og en uten hevemiddel. Jeg bestemte meg raskt for å lage havrerundstykkene, de har jeg laget utrolig mange ganger før, og er min personlige favoritt, det var derimot vanskeligere å bestemme seg for den andre typen som skulle være uten hevemiddel. Jeg endte til slutt opp med å lage chapati som var smaksatt med hvitløk og rosmarin, enkle men gode smaker.

Å kun ha to timer på å lage disse ble utfordrende – jeg ønsket at rundstykkene skulle være luftige, men ikke smake gjær. Vanligvis når jeg lager brød og rundstykker bruker jeg alt fra 5-24 timer, da jeg er en stor fan av langtidsheving. Dette var det på ingen måte tid til under konkurransen. Da jeg stod på bakestasjonen min og skulle begynne bestemte jeg meg for å ta litt mindre gjær enn det som stod i oppskriften, for å være på den sikre siden. Det gikk heldigvis fint, dommerne kommenterte at de var veldig luftige, og at det var en god smak av havre. De sa også at de kunne vært stekt et parr minutter til for å få en litt bedre skorpe, selv om dette ikke kom med på tv. Når det gjaldt chapatiene syntes de at konsistensen var litt rar, og gummi-aktig, selv om det ikke kom med på tv sa de at smakene var utrolig gode. Når jeg lagde de hjemme hadde de ikke denne konsistensen, så jeg ble litt overrasket når de sa dette. Hva jeg hadde gjort feil vet jeg ikke helt, men kanskje hadde ikke deigen hvilt lenge nok før jeg kjevlet de ut.

Så var det tid for den tekniske utfordringen, berlinerboller. Jeg hadde aldri laget berlinerboller, men var i grunn ganske fornøyd med akkurat denne oppgaven siden det var gjærbakst. Til tross for at jeg følte meg trygg på hvordan deigen, og syltetøyet skulle lages, gikk det galt med syltetøyet. Jeg målte opp feil mengde syltepulver, dette førte til at syltetøyet var svært rennende, og ikke stivnet helt. Derfor ble det vanskelig for meg å lage fine boller, og de sprakk litt opp på siden, noe Linda og Pascal påpekte. Heldigvis kokte jeg de lenge nok, og kom på tredjeplass.

Jeg er veldig fornøyd med å ha kommet videre, da jeg var veldig nervøs før det ble annonsert hvem som måtte forlate gjengen. Alle hadde gjort det utrolig bra på signaturbaksten, og jeg var litt nervøs for at smakene mine var litt for «enkle» i forhold til de andre. Det var dessverre Hege som måtte hjem. Hun har en veldig bra facebookside der hun deler bra tips og info om baking og matlaging som det absolutt er verd å følge: link HER. Gratulerer masse til Erica som ble ukens mesterbaker, det var veldig fortjent 🙂

Følg med neste tirsdag for en ny episode 🙂

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *