Oppskrift HNB episode 3

Fredrik_signatur_prog_3_12

//Foto: Runde Benediktsen/ TV3//

Hei!

Her kommer oppskriften på mine flate brød som jeg lagde i gårsdagens episode av Hele Norge baker. Jeg fikk veldig god tilbakemelding på havrerundstykkene, dommerne sa de var luftige, saftige og hadde en god smak av havre. Chapatiene derimot syntes de hadde en litt gummikonsistens, men at smakene var veldig gode. Jeg ble litt overrasket over at konsistensen på chapatiene var gummiaktig, siden de ikke har vært det når jeg har laget de hjemme. Uansett, her kommer oppskriften:

Flate brød med hvitløk

600 gram hvetemel

20 gram maldonsalt

4 gram fersk rosmarin

3 fedd hviløk

400 gram vann

Meierismør til servering

Ha vann, mel og salt i en kjøkkenmaskin og elt i ca. 15 minutter. Finhakk hvitløk og rosmarin, og tilsett dette mot slutten av elteprosessen. Rull til små boller á 60 gram, og kjevle ut til det er tynt. Stek i en tørr jernpanne på begge sider til den er ferdig stekt.

Server med merierismør til.

Flate brød med havre

750 gram hvetemel

525 gram vann + 120 gram vann

35 gram fersk gjær

150 gram havregryn + 300 gram vann

20 gram salt

Rør sammen havre og 150 gram vann. Elt sammen alt det andre (unntatt 120 gram vann) i 10 minutter. Tilsett så 120 gram, og elt i 2 minutter til. La deigen forheve i 50 minutter. Form til flate brød på 100 gram, og la etterheve i 25 minutter. Dryss over havre før du steker de. Stek på 250 grader i 10 minutter, skru så ned temperaturen til 225 grader og stek i 15 minutter til.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *