Marsipankake med vaniljekrem og bringebær

IMG_3142

Hei!

Marsipankake kan være kjempegodt, men også veldig tørt og kjedelig! Ingen ønsker å spise et tørt sukkerbrød med lite fyll og et kjempetjukt marsipanlokk, derimot er denne kaken frisk og god på smak, og absolutt ikke tørr og kjedelig. Kaken består av tre lag med sukkerbrød, dynket med en sukkerlake med vanilje og sitron, hjemmelaget bringebærsyltetøy og vaniljekrem. Frisk, godt og enkelt!

Denne oppskriften er ganske stor, og er til en avlang kake til mange personer, så hvis du vil ha en liten tradisjonell rund kake kan du halvere oppskriften

IMG_3148

IMG_3147

IMG_3152

Til sukkerbrødet trenger du: 

8 romtempererte egg

320 gram sukker

240 gram mel

80 gram potetmel

1 ts bakepulver

2 ss kokende vann

Pisk egg og sukker til eggedosis – start på veldig høy hastighet, og pisk i 10 minutter. Så tilsetter du 2 ss med kokende vann, og setter ned hastigheten til lav og pisker i 5 minutter til.

Ved å tilsette kokende vann, vil eggeplommene i eggedosisen koagulere litt, og dermed vil eggedosisen bli tjukkere. Ved å gjøre dette får du en mer stabil eggedosis.

Sikt inn de tørre ingrediensene, og vend disse forsiktig inn i eggedosisen uten å slå ut luften av den. Fordel røren i tre langpanner kledd med bakepapir. Stek i 10-15 minutter på 180 grader.

Til vaniljekremen trenger du:

600 + 100 gram h-melk

1 vaniljestang

120 gram sukker

4 eggeplommer

60 gram maizenna

500 gram kremfløte

3 gelantinplater

For den aller beste smaken bør du begynne dagen før – kok opp 600 gram h-melk, halvparten av sukkeret og både frøene fra vaniljestangen og selve stangen. Kok opp på lav varme, ta av platen, dekk til med plast og la den stå over natten. Om du ikke gidder dette kan du la det stå i 30 minutter, men det gir absolutt best smak om vaniljestangen ligger i melken over natten. Pisk sammen eggeplommene og resten av sukkeret. Legg gelantinplatene i vann. Rør sammen 100 gram melk og maizenna. Hell maizenna-melken i eggeplommene, og hell over vanilje-melken litt og litt. Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og kok opp til det tykner. Ha kremen over i en skål, skvis vannet ut av gelantinplatene, og løs de opp i den varme kremen. Dekk til med plast og avkjøl til ca. 20-25 grader. Pisk kremen til den litt stiv (ikke pisk for mye), og vend denne inn i den avkjølte vaniljekremen. Avkjøl noen timer i kjøleskap.

Bringebærsyltetøy

800 gram frosne bringebær

200 gram sukker

5 gram certo syltepulver/certo

Kok opp bringebær og sukker, ta av platen og tilsett syltepulveret. Avkjøl i kjøleskap. Syltetøyet skal være ganske rennende – da trekker det ned i sukkerbrødet, og det blir saftigere.

Sukkerlake:

300 gram vann

Saften  2 sitroner

100 gram sukker

Frøene av 1 vaniljestang

Kok opp alle ingrediensene, du trenger ikke røre noe særlig, avkjøl.

Montering:

1 kg marsipan

Litt titandiosyd

3 dl kremfløte

Legg første lag med sukkerbrød på et serveringsfat, dynk godt med sukkerlaken. Dekk så hele bunnen med bringebærsyltetøy. Ha på litt og litt slik at syltetøyet får trekke ordentlig ned i bunnen, og ikke renner ut på sidene. Fordel halvparten av vaniljekremen utover og tilsett litt mer syltetøy på toppen. Legg på neste lag med sukkerbrød, og gjenta samme prosessen som med det første laget. Du trenger ikke bruke alt bringebærsyltetøyet, men tilpass mengden til det du selv ønsker. Legg på siste laget med sukkerbrød, og dynk med sukkerlake. Pisk fløten til krem, og dekk hele kaken med krem.

Kna marsipanen med titandioksyd og melis, kjevl så ut og dekk hele kaken med marsipan.

Jeg lager en bord rundt kaken med en tjukk melisglasur. Til den trenger du:

500 gram melis

1 eggehvitte

Litt vann

Pisk melis og eggehvitte i en kjøkkenmaskin med en grind/k-visp i 5 min til det er helt hvitt. Ha i litt vann om det trengs.

Pynt så kaken med friske bær

 

IMG_3150

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *