HNB episode 4

12792193_371335083041631_4490368489167697323_o

//Foto: Rune Benediktsen//

Hei!

I dagens episode av Hele Norge baker var tema europeisk kake, en dag jeg hadde fryktet stort. Jeg lagde en tarte tatin, en fransk klassikker som Pascal vet akkurat hvordan skal være. Fallhøyden var dermed stor, og mindre ble den heller ikke da jeg byttet ut epler med plommer.  Noe som ikke kom med på tv, var at jeg fikk veldig mye skryt for butterdeigen min. Pascal sa at han aldri før hadde sett en amatørbaker lage like bra butterdeig som det jeg hadde gjort. Den var i Pascal sine øyne helt perfekt, men dette kom dessverre ikke med på tv. Tilbakemeldingene var relativt gode, dommerne likte godt at jeg turte å bruke plommer i stedet for epler, og syntes det var godt. Det de mente jeg kunne gjort bedre var å steke butterdeigen og plommene sammen, slik at ikke butterdeigen skulle bli tørr. Da jeg lagde denne kaken hjemme, prøvde jeg dette flere ganger, men uansett hvor lenge jeg stekte de, ble butterdeigen rå. Plommene slapp veldig mye væske, noe som resulterte i rå butterdeig, dette ville jeg ikke ta sjansen på at skulle skje i konkurransen.

Så var det tid for teknisk oppgave, og vi skulle lage to typer kjeks jeg aldri hadde hørt om, og på én time at på til. Hadde jeg kjent til konseptet med måten de skulle rulles på, og at den stivnet etter steking, hadde det nok gått litt bedre, men jeg kom til slutt på fjerde plass, noe jeg var svært fornøyd med. Det var et stress uten like underveis, jeg måtte prøve å lage sigarettene fire til fem ganger. Etter å ha stekt noen brett, skjønte jeg at jeg må rulle de mens de fremdeles var varme. Dette var imidlertid for sent for at jeg skulle klare å levere 15 stk.

Gratulerer masse til Tanja med mesterbakerforklet 🙂

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *