Oppskrift HNB episode 4

Fredrik_signatur_prog_4 kopi

//Foto: Rune Benediktsen//

Hei!

Her kommer oppskriften på min tarte tatin som jeg lagde i gårsdagens episode av Hele Norge baker. Dommerne syntes smaken var svært god, men at den manglet litt karamell. Selv liker jeg den veldig godt, spesielt med litt krem ved siden av. Her er oppskriften

Butterdeig

110 gram kaldt vann

250 gram mel

75 gram kaldt meierismør

125 gram kaldt meierismør

5 gram salt

Ca. 1500 gram plommer

300 gram + 100 gram sukker

60 gram vann

Elt sammen alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile i kjøleskap i 10 minutter. Bank resten av smøret mykt. Skjevle ut deigen, legg på smøret, og brett deigen over smøret. Skjevle ut deigen til en lang remse. Brett i tre deler. Legg i fryseren i 10 minutter. Gjenta samme bretteprosess tre ganger. Etter du har brettet siste gangen, lar du den hvile i fryser i 10 minutter. Skjevle ut deigen til et stort rektangel, Kutt deigen til en sirkel med diameter på 20 cm. Stek på 200 grader i ca 30 minutter.

Montering

Rens plommene og skjær de i to og ta ut steinen inni. Legg de med den flate siden ned i en tett rund form (Ikke springform) á 20 cm i diameter. Fyll opp formen nesten helt til toppen. Ha 100 gram sukker og strø jevnt over. Kok opp vann og sukker til karamell. Ha karamellen i bunn av formen og legg plommene i karamellen. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 8 minutter. Når den er tatt ut av ovnen kutter man til butterdeigen slik at den passer over plommene. Snu hele terten slik at butterdeigen nå kommer nederst, og plommene opp.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *