HNB episode 5

HNB3_eps5 (35)

//Foto: Rune Benediktsen//

Hei!

I dag var tema kjeks på Hele Norge baker, tre forskjellige typer og det på to timer. Dette var en av dagene jeg hadde fryktet mest! Kjeks syntes jeg ikke er så veldig godt å spise, da det ofte blir tørt og kjedelig. Derfor valgte jeg å ha fyll i hver kjeks, slik at det ikke skulle bli som å spise sand. Men dette bydde også på utfordringer, sjokoladeganachen måtte stivne, karamellsausen avkjøles, peanøttkrem lages og et syltetøy som også burde bli litt stivt før det ble brukt.

Siden jeg ikke liker så godt tørre kjeks, valgte jeg å lage kun én med mørdeig, og for å forhindre at den skulle bli tørr, fylte jeg den med både salt karamellsaus og sjokoladeganache. Jeg fikk mye skryt for kombinasjonen med sjokolade og salt karamell, og heldigvis var mørdeigen sprø og godt stekt. Kjeksen med syltetøy var en butterdeigskjeks med eplesyltetøy. Da det var svært mye å gjøre underveis, glemte jeg butterdeigen litt og fikk dermed svært dårlig tid til å steke de. Rå butterdeig er absolutt ikke godt, men jeg tok de ikke ut av ovnen før det var 1 minutt igjen, og heldigvis ble de ferdige. Eplesyltetøy innbakt i butterdeig er fantastisk godt, og jeg kan anbefale å lage disse! Den siste kjeksen skulle være en sandwich med krem mellom. Jeg valgte en kjeks jeg selv syntes er svært god! Kombinasjonen sjokolade og peanøttsmør er fantastisk, og dommerne like denne kjeksen spesielt godt.

At jeg var en av de som lå best an etter signaturbaksten var utrolig gøy, og noe jeg absolutt ikke hadde trodd da vi startet å bake denne dagen. Jeg prøvde å være veldig fokusert for å få til å lage lefser, men heller ikke i dag gikk den tekniske utfordringen uten problemer. De første lefsene jeg lagde ble alt for tjukke, så jeg begynte å kjevle ut nye da det bare var 30 minutter igjen. Heldigvis rakk jeg å avkjøle de, og smurt de med smør og sukker. Det var pga at måtte starte på nytt presentasjonen ble dårlig, men heldigvis var de ferdig stekt, og jeg kom på tredje plass

Da ukens mesterbaker skulle kåres, hadde jeg et håp om at det skulle være meg, samtidig som jeg visste Anne lå utrolig bra an. Jeg ble veldig glad på Anne sine vegne da hun ble mesterbaker denne uken! Hun var en utrolig fin person, som jeg fikk god kontakt med under innspillingen. Hun spredde masse glede, og fortjente det gule forkle veldig!

Følg med neste uke, da blir det hektisk!

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *