Sjokoladeis

IMG_3682-001

Hei!

Sommer og is hører sammen, og i dette innlegget deler jeg min aller beste oppskrift på sjokoladeis!

Jeg får ofte spørsmål om hvordan man får den beste smaken på det man lager, svaret er ordentlige ingredienser! Jeg har en matfilosofi om at resultatet ikke blir bedre enn ingrediensene du bruker. Ja, kvalitetsråvarer koster mer, og ja det er dyrt med valrhonasjokolade, men likevel er det så sykt verdt det når man smaker på det ferdige resultatet, For tro meg, har du først smakt forskjell på Freia sin sjokolade med 70% kakaoinnhold fra Coop, og Valrhona Guanaja går du aldri tilbake igjen! Så ja, valrhona er dyrt, men smak selv så skal du se at det er verd pengene.


Til denne isen passer Valrhona Caraibe, Guanaja eller Manjari best. Dette er sjokolade med høyt kakaoinnhold, så hvis du heller vil ha en melkesjokoladeis kan du for eksempel bruke valrhona Caramelia, eller Jivara, men dersom du bruker en av disse melkesjokoladene, ville jeg ha brukt ca 200 gram sjokolade, og redusert sukkermengden med 50 gram. Valrhonasjokolade får du kjøpt på de fleste Menybutikker, eller bestilt på nettet.

IMG_3675

Du trenger

6 eggeplommer

450 gram fløte

300 gram h-melk

90 gram sukker

30 gram glukose

150 gram mørk sjokolade (valrhona Guanaja, Caraibe eller Manjari)

Kok opp sukker, glukose, melk og fløte under svak varme. Rør sammen eggeplommene, og hell så den kokende melkeblandingen forsiktig over eggeplommene litt og litt. Det er viktig at du ikke heller i for mye melk av gangen, da skiller det seg. Så hell i litt og litt, og rør godt hele tiden. Hell blandingen så tilbake i kjelen, og kok opp på medium varme til blandingen har nådd 82 grader – bruk termometer! Rør hele tiden med en slikkepott, så det ikke blir eggerøre. Ha sjokoladen over i en annen stor bolle. Med en gang temperaturen er på 82 grader, heller du den sausen gjennom en sil, og så over sjokoladen. La det stå i 30 sekunder. Start så å røre med en slikkepott til all sjokoladen har smeltet. Kjør til slutt blandingen med stavmikser til den er blank. Sett så i kjøleskapet til blandingen er kald.

Hell sausen i en iskremmaskin og la den kjøre i ca. 60 minutter. Har du ikke ismaskin, kan du ha blandingen i en bolle og sette den i fryseren, men da må du røre hvert 15 minutt slik at isen ikke krystalliserer seg.

IMG_3680-001

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *