Kardemommemuffins med rosiner og valnøtter

IMG_3824-001

Hei!

I dag deler jeg en fantastisk oppskrift med dere, nemlig muffins med kardemomme, valnøtter og rosiner, med sprø topping på toppen. Smaken av kardemomme sammen med rosiner, og sprø crumble på toppen er bare fantastisk, og det beste av alt, disse lager du på 10 minutter. De er nemlig svært enkle å lage, man røren nemlig kun ingrediensene sammen til alt er blandet, og har røren i muffinsformer – enklere blir det ikke! Så her er det absolutt ingen unnskyldning med at toropakken er så mye enklere å lage, for disse muffinsene er nemlig tusen ganger bedre, og du slipper å få i deg masse tilsetningsstoffer som kroppen absolutt ikke har godt av.


IMG_3832-001

På toppen har jeg en crumble, som gir en sprø topping. Dette er svært godt sammen med den myke, saftige muffinsen. Dersom du ikke vil ha dette, bare dropper du det, men konsistensen er svært god!

I denne oppskriften bruker jeg olje i stedet for smør, noe jeg egentlig er litt motstander av, MEN disse muffinsene blir utrolig saftige, og har en veldig myk og god konsistens. Bare prøv å lage de, så kan du selv smake hvor gode de er 🙂

IMG_3836-001

IMG_3838-001

Start med å lage crumble, denne skal du strø over muffinsrøren før steking. Du trenger:

50 gram romtemperert meierismør

50 gram brunt sukker

50 gram hvetemel

50 gram mandelmel (Har du ikke dette kan du erstatte det med vanlig hvetemel)

Litt salt

Bland alt sammen til det ser ut som sand, enten i kjøkkenmaskin, eller ved å smuldre det opp med fingrene. Lag så røren til muffinsene

IMG_3804-001

Du trenger

2 egg

400 gram sukker

Frø av 1 vaniljestang

480 gram h-melk

120 gram rapsolje, eller annen nøytral planteolje

1,5 ts bakepulver

1,5 ts natron

375 gram hvetemel

ca. 20 gram malt kardemomme

100 gram hakkede valnøtter

100 gram rosiner (kan droppes om du ikke liker det)

Mål opp alle ingrediensene, bland sammen alle de tørre ingrediensene unntatt rosiner og valnøtter. Skrap ut frøene av vaniljestangen, og rør dette sammen med alle de våte ingrediensene. Bland så sammen de våte ingrediensene, sammen med de tørre og rør kun til alt er godt blandet sammen. Tilsett rosiner og valnøtter og vend dette inn i røren.

Ha muffinsformer i et muffinsbrett, og fyll opp hver muffinsform med røre. Jeg brukte en iskremskje, men du kan også bare fylle de opp til de er ca 3/4 fulle. Det kan være lurt å røre litt i røren mellom hver gang du har i røre i en muffinsform slik at rosinene og valnøttene ikke synker til bunns i bollen. Fordel så litt crumble over hver muffins, og stek på 175 grader i 30 minutter. En grillpinne i tre, eller en tannpirker skal komme helt tørr ut når du stikker den inn i kjernen av muffinsen. La de avkjøle seg litt, før du nyter de 🙂

IMG_3811-001 IMG_3826-001

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *