Gulrotkake

IMG_3022Hei!

Det er blitt en stund siden sist innlegg, men den som vener på noe godt, venter ikke forgjeves! Her kommer en super oppskrift på en skikkelig fest-gulrotkake. To lag med gulrotkake, og en sykt digg cream cheesefrosting – enkelt, og veldig godt! Ved å lage frostingen basert på italiensk marengs får du en mye glattere krem, som smelter i munnen. Den er kanskje litt mer utfordrende å lage, men så lenge du tar deg god tid, og leser oppskriften nøye blir det nok ikke noe problem!

Etter at jeg selv smakte smørkrem på italiensk marengs har jeg aldri brukt melis i smørkrem! Ved brukt av melis får man gjerne en litt kornete frosting, og dårligere konsistens. I tillegg kan det fort bli for søtt ved bruk av melis, så prøv denne frostingen – du kommer absolutt ikke til å angre!

IMG_3030

  IMG_3029

Du trenger:

4 romtempererte egg

320 gram sukker

300 gram hvetemel

2 ts natron

2 ts bakepulver

500 gram revet gulrot

270 gram nøytral olje (raps, solsikke)

1 ts kardemomme

Pisk egg og sukker til eggedosis. Start på lav hastighet, og pisk i 5 -7 minutter. Skru hastigheten opp til medium og pisk i 7 minutter til. Eggedosisen skal være tykk og blank. Mens du pisker eggedosis blander du oljen sammen med revet gulrot. Sikt inn mel, kardemomme, bakepulver og natron og vend dette forsiktig inn i eggedosisen i flere omganger. Til slutt vender du inn revet gulrot blandet med olje. Når alt er forsiktig blandet sammen, fordeler du røren over i to former av a 20 cm i diameter smurt med smør, eller bakepapir. Stek i ca. 40-50 minutter på 175 grader. En grillpinne i tre skal komme ren ut, uten noe små kakesmuler på den.

Til frostingen trenger du:

150 gram eggehvitte

300 gram sukker

75 gram vann

frø av 1 vaniljestang

500 gram usaltet meierismør

300 gram kremost (ikke light versjoner)

Pisk eggehvitter med 20 gram av sukkeret til det er blitt til en marengs som danner stive topper. Mens du pisker marengsen, koker du opp vann og sukker til det når 120 grader. Hell så den varme sukkersirupen over marengsen mens maskinen pisker. Pisk marengsen til den er kald. Skrap ut frøene av vaniljestangen og pisk disse godt inn i marengsen. Når marengsen så har blitt kald, tilsetter du smøret litt og litt. Det kommer til å skille seg  når du tilsetter smøret, siden det er vann i marengsen, vil ikke smøret blande seg med en gang. Derfor må du bare fortsette å piske til den kommer sammen igjen. Når alt er godt blandet sammen, tilsetter du kremosten og vender denne inn med en slikkepott til kremosten er godt blandet inn i kremen. Ikke bruk maskinen til dette, da kommer det til å skille seg!

Montering:

La kakebunnene avkjøle seg ordentlig før du begynner monteringen. Er bunnene for varme vil kremen smelte. Sett første kakebunn på et kakefat, fordel så et godt lag med frosting på, og legg neste kakebunn oppå. For å få best utseende på kaken bør du ta litt av frostingen og bare dekke kaken med et tynt lag. Sett så kaken i fryseren i 20 minutter. Ta så kaken ut av fryseren, og dekk kaken med resten av frostingen. Pynt med bær

    IMG_3036 IMG_3037

You may also like

7 kommentarer

    1. Hei! Det meste av kaker jeg legger ut her tar jeg med i bursdager osv så da er det noen ganger vanskelig å ta bilder av hvordan kaken ser ut fra innsiden, men jeg skal prøve å ta flere bilder av kakene fra innsiden fremover 🙂

  1. Jeg ser at italiensk marengs har blitt en greie i mange oppskrifter, og det står alltid at vann og sukker kokes opp til 120 grader. Hvordan vet jeg når blandingen når 120 grader? Eventuelle «tegn» på dette?

    1. Hei! Bruker sukkerlake pga. det skal være en italiensk marengs. Man kan bruke flytende glykose i sukkerlaken, men det er ikke nødvendig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *