Mørk sjokoladedrøm (GLUTENFRI)

IMG_3996

Hei!

Nå er det en stund siden sist innlegg, det er fordi jeg for tiden studerer og av den grunn har mindre tid til å bake og dele oppskrifter med dere. Men her kommer uansett en kjempegod, og superenkel oppskrift på en mørk og kraftig sjokoladekake. Den har en fantstisk god konsistens, og smelter på tungen, i tillegg er den glutenfri!


Denne sjokoladekaken består kun av fire ingredienser, egg, sukker, smør og sjokolade. Siden den ikke inneholder hvetemel blir den veldig saftig, og blir nesten som en brownie. Den har en intens og god sjokoladesmak som garantert kommer til å falle i smak. Siden kaken inneholder såpass mye sjokolade bør du bruke sjokolade av god kvalitet, det er litt dyrere, men er absolutt verd det på smaken! Du kan i grunn bruke den mørke sjokoladen du syntes er best, selv brukte jeg Valrhona Manjari når jeg selv lagde den, men andre merker funker også. Siden det ikke er sesong på bringebær nå, kan du droppe å pynte med det, den smaker like godt uten!

Oppskriften passer til en form på 20-24 cm i diameter.

 IMG_3984

IMG_3959

Du trenger

5 egg

350 gram mørk sjokolade av eget ønsker (Valrhona, Callabaut, Barry er gode merker)

170 gram meierismør

150 gram sukker

Slik gjør du:

Smelt sjokolade og smør under vannbad. Det er viktig at du kun fyller opp kjelen med litt vann, og skur ned varmen til lavt når vannet koker. Rør litt mens det smelter.

IMG_3952

Pisk sammen egg og sukker til det er godt blandet (skal ikke piskes til eggedosis)

Når smøret og sjokoladen har smeltet, heller du dette i eggeblandingen mens du rører hele tiden. Røren skal være blank og elastisk.

IMG_3957

Kle en springform med bakepapir, og hell røren oppi formen. Stek på 175 grader i ca. 40-50 minutter. Siden det er mye egg i deigen vil den heve en del under steking, men når du tar den ut av formen, vil den falle sammen siden det ikke er noe hvetemel i den.

La den avkjøle seg litt før du tar den ut av formen, dryss litt melis over, eller pynt med bringebær.

IMG_3983

 

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *