Sjokoladekake med salte peanøtter

Hei!

Jeg syntes kombinasjonen søtt, og salt er utrolig godt, og sjokolade og peanøtter er kjempe godt. sammen. Så jeg lagde en sjokoladekake basert på dette. Denne kaken er perfekt hvis du har dårlig tid, og resultatet blir nesten bra uansett.  Kaken smaker godt av mørk sjokolade, og er veldig saftig og god.Her kommer oppskriften

Bunn:

3 egg

150 gram smør

220 gram sukker

30 gram bakekakao

3,5 dl hvetemel

1,5 ts bakepulver
1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk først 5 minutter på lav hastighet, så 5 minutte på medium hastighet så 5-10 minutter på fullhastighet. Dette fører til at du får en utrolig tjukk og fin eggedosis, og det er viktig å ikke starte å piske på full hastighet, da vil kaken dette sammen på midten.

Du skal lett kunne skrive OLE i eggedosisen

2. Smelt smøret og avkjøl det

3. Bland hvetemel, bakepulver og bakekakao

4. Sikt melet og bakekakaoen inn i eggedosisen, og vend dette forsiktig inn vekselsvis med smøret

Husk å vende det forsiktig inn, slik at du ikke slår ut luften i eggedosisen, da vil kaken synke sammen på bunnen

Ha røren i en 24 cm form, og stek ved 200 grader i ca. 15 minutter. Den skal være litt fuktig inni.

Topping av kaken

200 gram saltede peanøtter

300 gram sjokolade (jeg brukte 150 gram mørk sjokolade og 150 gram lys kokesjokolade)

Når kaken er ferdig i ovnen, lar du den avkjøle seg til romtemperatur. Skjær kaken helt rett dersom det har hevet seg en topp på kaken  Legg på ca. 150 gram peanøtter, eller helt til kaken er dekket, men husk å spar på noen peanøtter til pynt

Smelt så sjokoladen over vannbad. Pass på at bollen du smelter sjokoladen i, er større enn selve kjelen med det kokende vannet. Dette er viktig fordi dersom det kommer mye damp opp, vil dette komme ned som vann i sjokoladen, og da blir sjokoladen ødelagt.

Ha den smeltede sjokoalden over kaken, altså over peanøttene. Ha så de resterende peanøttene i en ring rundt kaken, pynt gjerne med noen i midten også

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *