Karamellsaus

Hei!

Håper alle har en fin jul! I dag kommer det en oppskrift på deilig karamellsaus. Nå i julen spises det nok mye is, men også for eksempel riskrem. Da passer det kjempe godt med en deilig karamellsaus. Jeg pleier alltid å ha litt salt i karamellen, det får frem smaken ekstra godt, samtidig som kombinasjonen søtt og salt er utrolig god!

Det som er viktig med denne oppskriften, er at du ikke lar sukkeret bli for mørkt, heller for lyst enn for mørkt. Dersom de lar sukkeret bli for brunt, gir det en ekkel brentsmak som ikke er så veldig god. Ellers er denne karamellsausen enkel å lage, og veldig god! I tillegg holder den seg god!

Du trenger

200 gram sukker

100 gram smør

150 gram kremfløte

1-2 klyper havsalt, jeg bruker maldonsalt.

Smelt sukkeret til lys karamell, på medium varme i en tykkbunnet kjele. Ha i smøret, og rør til dette er smeltet inn i karamellen. La det stå til karamellen har kommer »sammen». Tilsett fløten, og kok i ca 1 minutt. Tilsett salt, og avkjøl.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *