Vaniljeis

Hei, og god helg!

Nå i helgen er det lov til å kose seg litt ekstra, så hva med å lage en deilig hjemmelaget vaniljeis? En vaniljeis, er i utgangspunktet en fryst vaniljesaus. I likhet med vaniljesausen kan vaniljeis by på visse problemer underveis, siden det er en ganske stor mengde eggeplommer. Når man lager vaniljeis, koker man opp helmelk, fløte og vainljestang/vaniljefrø. Deretter skal man ha den varme melkeblandingen i eggeplommene som er pisket opp med sukker. Det er utrolig viktig å helle melken i en tynn stråle ned i eggeplommene, i små mengder av gangen. Når man skal koke den, kan det igjen by på problemer, blandingen skal nemlig kun kokes til 80 grader, og ikke mer enn det.

Vaniljeis er utrolig anvendelig, det er perfekt til brownies, eplekake, paier og så utrolig mye mer! Jeg bruker en iskremmaskin med kompressor når jeg lager denne isen. Den rører i isen konstant slik at den ikke krystalliserer seg  under nedkjøling. Dersom du ikke har en iskremmaskin, er det viktig at du rører jevnlig mens isen er i fryseren, ca hver 10-15 minutt.

Du trenger:

6 eggeplommer

500 gram fløte

250 gram h-melk

100 gram sukker

2 vaniljetenger

Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene. Kok opp vaniljefrøene og selve vaniljestangen med melk og fløte. Kok til kokepunktet

Pisk eggeplommer og sukker til luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin

Hell den varme melken over eggeplommene mens maskinen går på sakte hastighet. Som sagt må du for all del ikke ha i for mye om gangen slik at blandingen skiller seg.

Ha blandingen tilbake i kjelen, og kok til 80 grader.

Ha isen i en iskremmaskin, og la den gå i ca 1 time. Eller frys den i en isboks og rør jevnlig.

You may also like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *