Kaffemakroner

 

 

IMG_2916Hei!

Etter å ha laget disse kaffemakronene, har jeg fått en ny makronfavoritt! Disse makronene er virkelig fantastiske! De er fylt med en kaffe-mousseline krem, en krem bestående av en eggekrem som man pisker opp med smør. For å få en deilig kaffesmak, har jeg kokt opp melken med kaffebønner, og latt kaffebønnene trekke i melken over natten. Da får man en utrolig god smak av kaffe. Til denne kremen bruker jeg blå-java kaffebønner, men dersom du har en annen personlig favoritt kan du gjerne bruke andre typer i stedet.

Disse makronene er laget på et litt annet vis enn de andre makronoppskriftene her på bloggen. Røren er basert på en italiensk marengs, altså at man koker opp sukker og vann, og heller over eggehvittene. Dette gir en mer stabil marengs, og det blir lettere å få til fine makroner.

Konkurransen «Årets matblogger» av bakernogkokken.no og bakelyst.no går fremdeles, og  jeg hadde satt stor pris på om du gikk inn HER og stemte på meg.

IMG_2894

Til makronene trenger du:

50+50 gram eggehvitte

125 gram mandelmel (ikke fettredusert)

175 gram melis

150 gram sukker

50 gram vann

Bland sammen mandelmel og melis, og rør inn 50 gram av eggehvittene.

Start å piske resten av eggehvittene. Kok opp vann og sukker til 112 grader, og hell over de stivpisekede eggehvittene. Pisk til marengsen er lunken. Tilsett eventuelt farge i marengsen.

IMG_0418

Bland sammen marengsen og mandelmel/melis/eggehvitteblandingen. Rør hardt i starten, før du kun vender rundt på røren. Den skal være fast men flytende. Husk at når du har sprøytet ut makronene på bakepapir skal de flyte litt utover. Sprøyt ut makroner på bakepapir.

La de tørke i ca. 15 minutter. Du skal kunne ta fingeren din makronen uten at noe røre sitter fast på fingeren din.

Stek på 140 grader i ca. 18 minutter.

IMG_2899

 

Til kremen trenger du:

250 gram + 50 gram melk

35 gram kaffebønner (blue java)

90 gram sukker

2 eggeplommer

30 gram maisenna

125 gram usaltet smør

Kok opp 250 gram melk og kaffebønner på lav varme. Dekk med plast, og la det stå over natten.

Sil av kaffebønnene, og kok opp melken på nytt. Rør sammen maisenna og 50 gram melk. Når melken er kokt opp heller du forsiktig ca. 2/3 av den varme blandingen over eggeplommene. Ikke ha i alt på en gang, da skiller det seg. Tilsett så maisenna blandingen, og kok opp på middels varme til den tykner. Tilsett ca. 1/2 av smøret, og avkjøl kremen til ca. 22 grader. Ha kremen i en kjøkkenmaskin, og pisk opp kremen med resten av smøret.

Når makronene er ferdig stekt og avkjølt, fyller du de med kaffekremen.

 

 

IMG_2908IMG_2923

You may also like

4 kommentarer

  1. Hei, disse ser fantastiske ut ?? så utrolig flink du er, heier på deg i Hele Norge Baker ? Jeg er igang med å lage denne kaffe kremen, men ser at det ikke står hvor 90 gram sukker slal tilsettes?

    1. Sukkeret skal tilsettes sammen med melken når man koker den opp 🙂 Skal fikse det nå slik at det står riktig 🙂

    1. Hei! Når man bruker italiensk marengs tørker de mye fortere enn hvis man bruker fransk marengs. Jeg ville anbefalt å bruke denne oppskriften (med italiensk marengs) hver gang. Når du bruker italiensk marengs er sjansen for å lykkes mye høyere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *