Myke vaniljecookies

IMG_3866-001

Hei!

Skal du ha noe godt, enkelt og noe som du slenger sammen i en fei? Ja, da anbefaler jeg deg å lage disse myke vaniljecookiene. Konsistensen er veldig myk, og nesten litt kake-aktig, men smaker likevel som cookies.


De er superenkle å lage, og er klare på 25 minutter (inkludert steking). Jeg steker disse kun i 10-12 minutter, og lar de avkjøle seg på det varme stekebrettet, da får du en supergod konsistens. Skal man ha den beste konsistensen, må du bruke en blanding av brunt, og hvitt sukker. Brunt sukker holder nemlig mer på fuktigheten i deigen, og slik får du de aller beste cookiene! For å bryte litt med den myke konsistensen har jeg i hakkede valnøtter, men om du ikke liker dette, er det bare å droppe det 🙂

IMG_3863-001

Til ca 10 -12 cookies trenger du:

115 gram romtemperert normalsaltet meierismør

85 gram hvitt sukker

85 gram brunt sukker (Jeg brukte muscovadosukker)

1 romtemperert egg

150 gram hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts salt

60 gram hakkede valnøtter

Frøene av 1/2 vaniljestang

Pisk smør og begge typene sukker, og frøene av vaniljestangen luftig, dette tar ca 5 minutter. Bruk blad-elementet/k-spaden til kjøkkenmaskinen din. Tilsett så egget, og pisk til dette er godt blandet inn i smøret. Rør sammen alle de tørre ingrediensene, og tilsett dette. Miks til dette er god blandet inn, og tilsett til slutt valnøttene. Rør kun til disse er blandet inn. Deigen er ganske løs, og ikke like fast som de fleste andre typene cookiedeig, men ikke bekymr deg, det er dette som gir den gode konsistensen. Bruk en iskremskje, eller to skjeer til å forme en kule (se bilde under). IMG_3858-001

Stek på 180 grader i 10-12 minutter. La så cookiene stå på brettet til de er avkjølt, slik at cookiene delvis steker videre etter du har tatt de ut av ovnen.  

You may also like

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Cookie-is – Let's Bake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *