Hei!
Det er blitt en stund siden sist innlegg, men den som vener på noe godt, venter ikke forgjeves! Her kommer en super oppskrift på en skikkelig fest-gulrotkake. To lag med gulrotkake, og en sykt digg cream cheesefrosting – enkelt, og veldig godt! Ved å lage frostingen basert på italiensk marengs får du en mye glattere krem, som smelter i munnen. Den er kanskje litt mer utfordrende å lage, men så lenge du tar deg god tid, og leser oppskriften nøye blir det nok ikke noe problem!
Etter at jeg selv smakte smørkrem på italiensk marengs har jeg aldri brukt melis i smørkrem! Ved brukt av melis får man gjerne en litt kornete frosting, og dårligere konsistens. I tillegg kan det fort bli for søtt ved bruk av melis, så prøv denne frostingen – du kommer absolutt ikke til å angre!
Du trenger:
4 romtempererte egg
320 gram sukker
300 gram hvetemel
2 ts natron
2 ts bakepulver
500 gram revet gulrot
270 gram nøytral olje (raps, solsikke)
1 ts kardemomme
Pisk egg og sukker til eggedosis. Start på lav hastighet, og pisk i 5 -7 minutter. Skru hastigheten opp til medium og pisk i 7 minutter til. Eggedosisen skal være tykk og blank. Mens du pisker eggedosis blander du oljen sammen med revet gulrot. Sikt inn mel, kardemomme, bakepulver og natron og vend dette forsiktig inn i eggedosisen i flere omganger. Til slutt vender du inn revet gulrot blandet med olje. Når alt er forsiktig blandet sammen, fordeler du røren over i to former av a 20 cm i diameter smurt med smør, eller bakepapir. Stek i ca. 40-50 minutter på 175 grader. En grillpinne i tre skal komme ren ut, uten noe små kakesmuler på den.
Til frostingen trenger du:
150 gram eggehvitte
300 gram sukker
75 gram vann
frø av 1 vaniljestang
500 gram usaltet meierismør
300 gram kremost (ikke light versjoner)
Pisk eggehvitter med 20 gram av sukkeret til det er blitt til en marengs som danner stive topper. Mens du pisker marengsen, koker du opp vann og sukker til det når 120 grader. Hell så den varme sukkersirupen over marengsen mens maskinen pisker. Pisk marengsen til den er kald. Skrap ut frøene av vaniljestangen og pisk disse godt inn i marengsen. Når marengsen så har blitt kald, tilsetter du smøret litt og litt. Det kommer til å skille seg når du tilsetter smøret, siden det er vann i marengsen, vil ikke smøret blande seg med en gang. Derfor må du bare fortsette å piske til den kommer sammen igjen. Når alt er godt blandet sammen, tilsetter du kremosten og vender denne inn med en slikkepott til kremosten er godt blandet inn i kremen. Ikke bruk maskinen til dette, da kommer det til å skille seg!
Montering:
La kakebunnene avkjøle seg ordentlig før du begynner monteringen. Er bunnene for varme vil kremen smelte. Sett første kakebunn på et kakefat, fordel så et godt lag med frosting på, og legg neste kakebunn oppå. For å få best utseende på kaken bør du ta litt av frostingen og bare dekke kaken med et tynt lag. Sett så kaken i fryseren i 20 minutter. Ta så kaken ut av fryseren, og dekk kaken med resten av frostingen. Pynt med bær
7 kommentarer
Savner bilder fra hvordan kaken ser ut på innsiden..
Hei! Det meste av kaker jeg legger ut her tar jeg med i bursdager osv så da er det noen ganger vanskelig å ta bilder av hvordan kaken ser ut fra innsiden, men jeg skal prøve å ta flere bilder av kakene fra innsiden fremover 🙂
Denne er kjempegod! Saftig og fin. God forklaring på hvordan den lages! Du har helt rett; sykt digg frosting 🙂
Så utrolig hyggelig å høre! Veldig morsomt når folk har lagd en oppskrift og den har blitt bra 🙂
Jeg ser at italiensk marengs har blitt en greie i mange oppskrifter, og det står alltid at vann og sukker kokes opp til 120 grader. Hvordan vet jeg når blandingen når 120 grader? Eventuelle «tegn» på dette?
Hei. Er det noen grunn til at du koker sukkerlake, heller enn å bruke flytende glykose?
Hei! Bruker sukkerlake pga. det skal være en italiensk marengs. Man kan bruke flytende glykose i sukkerlaken, men det er ikke nødvendig