Cookie-is

IMG_3917

Hei!

Is+cookies=fantastisk! Denne isen består av en god vaniljeis, med masse cookiebiter. Liker du cookies og liker du is, ja, da kommer du til å elske denne isen! Da jeg lagde denne skulle familien egentlig bare smake en teskje eller to hver, men endte opp med å spise opp alt sammen på under et kvarter.


Når jeg lager vaniljeis baserer jeg den på en vaniljesaus, noe som innebærer at du må passe på temperaturer. Koker du massen din over 82 grader vil det skille seg, og du vil ende opp med en kornete is – så bruk et termometer, da har du best kontroll.

Et lite tips når du skal tilsette cookiebitene er å passe på at isen har riktig konsistens når du tilsetter de. Dersom du tilsetter de for tidlig (hvis du bruker ismaskin) vil du gå helt i oppløsning, så isen din bør være relativt fast i det du tilsetter cookibitene

IMG_3923

Lag cookies etter DENNE oppskriften

IMG_3866-001

Til isen trenger du:

6 eggeplommer

450 gram kremfløte

300 gram h-melk

60 gram sukker

1 vaniljestang

Cookies

Skrap ut frøene av vaniljestangen, kok opp frøene og selve stangen med fløte, melk og sukker. Når det koker heller du litt og litt av den varme melken over eggeplommene under konstant omrøring. Nå er det viktig at du ikke heller alt i på en gang, ellers vil det skille seg. Vær forsiktig og hell i litt og litt. Hell så alt tilbake i kjelen og varm opp til 82 grader mens du rører hele tiden. Varmer du den til mer enn 82 grader, vil det skille seg. Hell sausen gjennom en sil, slik at vaniljestangen ligger igjen i silen. La sausen avkjøle seg helt i kjøleskap. Mens den avkjøler seg kan du lage cookies. Når de er avkjølt kutter du de opp i terninger. IMG_3908

IMG_3909

Hell sausen over i en ismaskin og kjør den i maskinen i ca 1 time. Når du skal tilsette cookiebitene må du se ann på hvilken konsistens isen har. Men etter ca 45 minutter er nok bra!

PS. du velger selv hvor mye cookiebiter du vil ha i isen din, jeg bruke ca 2/3 av cookiene fra oppskriften over

     IMG_3928

You may also like

1 kommentar

  1. Har prøvd nesten alt på bloggen din og ingenting skuffer. For et talent! 🙂 Takk for gode oppskrifter! Gleder meg til å følge med fremover

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *